Caraş-Severin:12 turişti blocaţi pe Muntele Semenic în trei maşini, zăpada depăşeşte 30 cm/ În Argeş, traseele montane au fost închise din cauza viscolului 30 cm

Trei autoturisme în care se află 12 turişti nu pot să coboare de pe Muntele Semenic, din judeţul Caraş-Severin, unde stratul de zăpadă măsoară peste 30 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1427 afișări
Imaginea articolului Caraş-Severin:12 turişti blocaţi pe Muntele Semenic în trei maşini, zăpada depăşeşte 30 cm/ În Argeş, traseele montane au fost închise din cauza viscolului 30 cm

Caraş-Severin:12 turişti blocaţi pe Muntele Semenic în trei maşini, zăpada depăşeşte 30 cm/ În Argeş, traseele montane au fost închise din cauza viscolului 30 cm

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Montane Văliug, trei maşini în care se află 12 turişti, toţi adulţi, nu pot să coboare de pe Muntele Semenic, din cauza stratului prea mare de zăpadă care s-a aşternut pe drumul de acces.

“Pe Semenic se circulă destul de greu, dar se poate circula, este deszăpezit, a trecut o maşină care a deszăpezit drumul. Sunt trei maşini blocate, noi suntem aici, o să plece împreună cu noi, aşteptăm un utilaj care să niveleze drumul şi o să scoatem toate persoanele în siguranţă. Toate sunt persoane adulte, acum se deszăpezeşte drumul. Estimez că stratul de zăpadă măsoară aproximativ 30 - 40 de centimetri, sus în munte e mai viscolit”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, plutonierul major Adrian Munteanu, de la Jandarmeria Montană Văliug.

Elena Tarla, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, a declarat că cele trei maşini nu pot coborî de pe Muntele Semenic pentru că o porţiune din drum este înzăpezită.

“Cei 12 turişti din maşinile blocate se aflau la o cabănă şi acum nu pot să coboare din munte”, a declarat Elena Tarla.

Traseele turistice montane din Argeş sunt închise, duminică, din cauza vremii extem de nefavorabile, judeţul aflându-se sub cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zăpada la Bâlea Lac şi Cota 2000 Transfagărăşan atinge 34 de centimetri. Vântul bate cu rafale de peste 70 km pe oră, viscolind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 20 de metri. Pe alocuri, au apărut troiene de peste un metru.

"Recomandăm turiştilor să renunţe la deplasările spre zona montană, iar cei aflaţi în unităţi turistice montane de pe raza judeţului Argeş, să aştepte reducerea vitezei vântului şi deszăpezirea drumurilor, pentru a se putea retrage în siguranţă", a declarat corespondentului MEDIAFAX Ion Sănduloiu, şef Salvamont Argeş.

Traseele turistice montane din judeţul Argeş sunt închise din cauza vremii extrem de nefavorabile, în scurt timp, precizează Sănduloiu, urmând ca Centrul de Prognoză Transilvania Sud, să emită deja primul buletin de risc de avalanşa din acest sezon.

Judeţul Argeş, alături de alte 11 judeţe, se află sub cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic până duminică, la ora 18.00

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici