Care sunt şansele ca Iohannis să fie suspendat, potrivit membrilor opoziţiei. Deputat USR: „Eu cred că e o cacealma”

Reprezentanţii partidelor din Opoziţie au reacţionat la anunţului lui Liviu Dragnea, cu privire la o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că liderii coaliţie de guvernare nu vor avea curajul să facă acest pas.

1776 afișări
Imaginea articolului Care sunt şansele ca Iohannis să fie suspendat, potrivit membrilor opoziţiei. Deputat USR: „Eu cred că e o cacealma”

Care sunt şansele ca Iohannis să fie suspendat, potrivit membrilor opoziţiei. Deputat USR: „Eu cred că e o cacealma”

"Eu cred că e o cacealma, nu cred că vor avea acest curaj, pentru că în mod sigur aşa cum vedem noi România, cetăţenii români din această ţară îl vor sprijini la un eventual Reeferendum care va fi inevitabil dacă se va ajunge la o astfel de acşiune, este foarte riscant pentru PSD", a afirmat, joi, deputatul USR, Stelian Ion, la Parlament.

Deputatul PMP Ionuţ Simionca a precizat că afirmaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, au doar scopul de a-l intimida pe Iohannis şi de a pune presiune pentru ca acesta să o revoce pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, cât mai repede.

"Cu siguranţă nu cred că au curajul să facă, cu toate că au forţa în Parlament să îl suspende pe preşedinte, dar cu siguranţă nu o să o facă şi din privirea mea, doar îi arată preşedintelui Iohannis că trebuie să se grăbească să o revoce pe Kovesi, pune presiune pe acesta", a spus Ionuţ Simionca.

Deputatul PNL, Ioan Cupşa, a afirmat că speră să "le ia Dumnezeu minţile", să îl suspende pe Klaus Iohannis, să se termine pentru totdeauna cu cine va fi preşedinte anul viitor.

"Nu e o noutate, se tot discută de mai bine de o lună dacă vor alege să îl suspende sau nu pre preşedintele Klaus Iohannis. Eu cred că dacă îl vor suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis, lucrurile sunt absolut clare pentru anul 2019. Eu îmi doresc să le ia Dumnezeu minţile şi să îl suspende pe Klaus Iohannis şi să terminăm odată pentru totdeauna cu cine va fi preşedinte pentru anul 2019", a susţinut Ioan Cupşa.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că membrii Coaliţiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării preşedintelui Iohannis, dar consideră că suspendarea "trebuie să fie o opţiune serioasă".

CCR a publicat în 7 iunie motivarea prin care arată că şeful statului şi-a arogat atribuţii pe care nu le are şi le-a îngrădit pe cele ale ministrului Justiţiei, atunci când a refuzat revocarea Laurei Codruţa Kovesi, cerută de Tudorel Toader. De atunci, preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut niciun anunţ asupra vreunei decizii în acest sens, spunând doar că citeşte motivarea şi o analizează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici