Carmen Dan, despre sancţiunile date după ce sindicaliştii din Poliţie s-au întâlnit la un sediu de partid cu un lider politic: Pentru un cadru activ am semnat pensionarea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, că la întâlnirea liderilor sindicatelor din Poliţie cu Gabriel Oprea, de la sediul UNPR, a fost un singur cadru activ, pentru care a semnat pensionarea, acesta începlinind condiţiile de pensionare de acum un an.

6566 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan, despre sancţiunile date după ce sindicaliştii din Poliţie s-au întâlnit la un sediu de partid cu un lider politic: Pentru un cadru activ am semnat pensionarea

Carmen Dan, despre întâlnirea sindicaliştilor cu Oprea: Pentru un cadru activ am semnat pensionarea

”Nu pot să o văd decât într-o notă instituţională, nicidecum politică. Poliţiştii prin statut sunt obligaţi să se ţină departe de orice poziţie politică şi să se ţină departe de situaţii în care participă la întâlniri politice. Liderii de sindicat care au fost prezenţi la acea întâlnire, am aflat şi eu din presă şi am văzut o fotografie, sunt, aşa cum le permite statutul, fie suspendaţi, fie pensionari. A fost o singură excepţie, un cadru care era poliţist activ într-o structură de control importantă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, cadru pentru care am luat decizia încetării raporturilor de serviciu prin acordarea dreptului de pensionare. Mai fac precizarea că acea persoană îndeplinea condiţiile de pensionare de acum un an de zile şi a i-a fost dat acceptul de a prelungi activitatea cu încă un an. Prin decizia mea, s-a întrerupt”, a declarat, sâmbătă, Carmen Dan.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a anunţat, miercuri, pe Facebook, că a avut o întâlnire informală cu sindicatele din Ministerul Afacerilor Interne, la sediul UNPR. Au fost prezenţi Dumitru Coarnă – preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Florin Vîlnei – preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie “Sed Lex”, Iulian Surugiu – preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor din Poliţie şi Ionel Babuş – preşedintele Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România “Alexandru Ioan Cuza”.

"Liderii sindicali şi-au exprimat aprecierea pentru activitatea preşedintelui fondator al UNPR în fruntea Ministerului Afacerilor Interne, arătând că Gabriel Oprea a fost singurul ministru de interne de după 1989 care a sprijinit concret, prin decizii, ordine de ministru şi prin iniţiative legislative, angajaţii din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională", se arată în comunicatul UNPR, postat pe pagina de Facebook a lui Gabriel Oprea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici