Căsuţe cu cărţi şi mini-biblioteci în aer liber înfiinţate de o universitate în parcuri | GALERIE FOTO

Şase căsuţe cu cărţi şi mini-biblioteci în aer liber au fost înfiinţate vineri, în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”,pentru iubitorii de lectură, care vor putea citi cărţile pe loc sau le vor putea împrumuta pentru a le duce acasă, iniţiativa aparţinând Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca.

858 afișări
Imaginea articolului Căsuţe cu cărţi şi mini-biblioteci în aer liber înfiinţate de o universitate în parcuri | GALERIE FOTO

Căsuţe cu cărţi şi mini-biblioteci în aer liber înfiinţate de o universitate în parcuri | GALERIE FOTO

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS

Prorectorul UBB, Cristian Litan, a declarat, vineri, că orice persoană care va dori să doneze cărţi pentru aceste mini-biblioteci o va putea face lăsându-le în căsuţele din parc.

„UBB, împreună cu Biblioteca Judeţeană <<Octavian Goga>> Cluj, a inaugurat şase mini-biblioteci, sub formă de căsuţe, în incinta Parcului Sportiv <<Iuliu Haţieganu>> astfel încât clujenii iubitori de sport şi lectură în aer liber vor putea îmbina cele două activităţi, care formează, împreună, o echipă foarte bună. În parc au fost amplasate căsuţele cu cărţi în zonele de joacă pentru copii, lângă băncile de pe aleea principală şi în zona foişoarelor. Cărţile vor putea fi citite pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, condiţia fiind ca ele să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărţi. Oricine va dori să doneze cărţi pentru aceste mini-biblioteci o va putea face lăsându-le în căsuţele din parc. Prin această acţiune, dorim să încurajăm lectura în aer liber, în spaţiile publice, să promovăm o atitudine responsabilă faţă de bunurile folosite în comun şi, totodată, să încurajăm schimbul de cărţi între oameni”, a spus Litan.

Potrivit acestuia, în funcţie de succesul iniţiativei, UBB ar putea suplimenta numărul de căsuţe cu cărţi din parc.

Directorul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”, Sorina Stanca, a declarat, la rândul său, că într-o astfel mini-bibliotecă încap cam 20 de cărţi, toate provenind din donaţii.

„Sunt cărţi de beletristică, pentru copii dar şi pentru părinţi, dar şi de alte tipuri. Iniţiativa va fi continuată şi ne gândim să amplasăm astfel de căsuţe în Grădina Botanică sau în Parcul Feroviarilor. Ne dorim să fim cât mai aproape de cititori”, a subliniat Stanca.

Iniţiativa de înfiinţare a mini-bibliotecilor face parte din seria de evenimente realizate în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor, care se desfăşoară în perioada 15-19 aprilie 2019.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici