Cătălin Chelu şi ceilalţi trei acuzaţi în dosarul "mită la MAI", eliberaţi din arest

Cătălin Chelu, cel care ar fi încercat mituirea fostului secretar de stat în MAI Dan Fătuloiu, precum şi ceilalţi trei acuzaţi în dosar vor fi cercetaţi în libertate, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, vineri, eliberarea acestora din arest.

134 afișări
Imaginea articolului Cătălin Chelu şi ceilalţi trei acuzaţi în dosarul "mită la MAI", eliberaţi din arest

Cătălin Chelu şi ceilalţi trei acuzaţi în dosarul "mită la MAI", eliberaţi din arest (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor anticorupţie împotriva deciziei de miercuri a Tribunalului Bucureşti de a-i lăsa liberi pe Cătălin Chelu, Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, acuzaţi în dosarul "mită la MAI".

Decizia de vineri a instanţei este definitivă, astfel că aceştia vor fi puşi în libertate.

Tribunalul Bucureşti dispusese, miercuri, cercetarea în stare de libertate a omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, precum şi a celorlalţi trei acuzaţi din dosar, decizia fiind luată la o zi după audierea chestorul Dan Valentin Fătuloiu în calitate de martor denunţător.

În acest proces, Cătălin Chelu este judecat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Ceilalţi trei apropiaţi ai săi, Niţache Ştefan Badea, Cristi Antonel Bunu şi Gabriel Constantinescu, sunt judecaţi pentru complicitate la dare de mită.

În dosarul "mită la MAI", Chelu este acuzat că, din august şi până în 12 noiembrie 2010, "i-a promis chestorului-şef Dan Valentin Fătuloiu" suma de un milion de euro. În schimbul banilor, Fătuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost "denunţător" în acest dosar - trebuia ca, în calitatea sa de secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să "îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv să stopeze prelucrarea în sistem integrat a informaţiilor din dosarele penale având ca obiect infracţiuni comise de către Chelu Cătălin Constantin şi persoanele apropiate acestuia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici