A 14-A ZI DE PROTESTE ÎN ŢARĂ: Zeci de oameni au protestat pe ger, cerând demisia preşedintelui

Câteva zeci de oameni au protestat şi joi seară în faţa Palatului Administrativ din Suceava, dar şi la Vaslui, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului şi alegeri anticipate, în ciuda gerului şi a vântului puternic, proteste similare fiind şi în Timişoara, Fălticeni şi Gura Humorului.

915 afișări
Imaginea articolului A 14-A ZI DE PROTESTE ÎN ŢARĂ: Zeci de oameni au protestat pe ger, cerând demisia preşedintelui

Câteva zeci de persoane au protestat pe ger în Suceava, Fălticeni, Gura Humorului şi Vaslui (Imagine: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto)

  • Câteva zeci de persoane au protestat pe ger în Suceava

În ciuda temperaturilor de minus 14 grade Celsius, câteva zeci de suceveni, pensionari dar şi tineri, s-au adunat, joi seară, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava şi au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

Protestatarii au scandat, printre altele, lozinci de genul "Băsescu, nu uita, ţara asta nu te vrea!", "Jos Guvernul!", "Jos PDL!", "Armata-i a poporului, nu a dictatorului!", "Cinste lui, cinste locotenentului!".

Manifestanţii au spus că în ciuda gerului vor veni şi în zilele următoare să protesteze.

  • Proteste similare au fost organizate şi în municipiul Fălticeni şi oraşul Gura Humorului.

Peste 20 de persoane au protestat, timp de aproape două ore, şi în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, în ciuda vântului şi a celor minus zece grade Celsius de afară.

Vasluienii nu au renunţat la proteste nici după "intervenţia cu românii" a lui Traian Băsescu, peste 20 de oameni adunându-se din nou, pentru a douăsprezecea zi consecutiv, în centrul municipiului Vaslui pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc.

Ca şi în zilele anterioare, protestatarii au scandat, printre altele, "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Hoţii", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Murim, luptăm, noi de aicea nu plecăm".

Din cauza gerului, manifestanţii nu au mai ţinut pancartele în mâini, ei postându-le pe soclul statuii lui Ştefan cel Mare, cu mesajele: "Traiane, ia-ţi miniştrii şi dute-n…larg", "Protestez, deci exist", "Boc lucrează la zăpadă, nu la guvern".

Faţă de serile anterioare, cei 20 de protestatari au renunţat mai repede la miting din cauza vremii, acţiunea lor încheindu-se după aproape două ore de scandări antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

  • Nou protest la Timişoara, cu un sicriu în care erau două păpuşi având lipite poze cu Boc şi Băsescu

Un nou protest a avut loc, joi după-amiază, în Piaţa Victoriei din Timişoara, manifestanţii simulând o înmormântare şi aducând cu ei un sicriu în care se aflau două păpuşi pe feţele cărora au fost lipite pozele lui Traian Băsescu şi Emil Boc, protestatarii fiind însoţiţi şi de un pseudo-preot.

Mai mulţi protestatari de la Timişoara au purtat pe umeri, joi după-amiază, în Piaţa Victoriei din Timişoara, într-un simulacru de înmormântare, un sicriu în care se aflau două păpuşi pe feţele cărora au fost lipite pozele lui Traian Băsescu şi Emil Boc.

Manifestanţii au aprins lumânări şi au adus şi o colivă, iar unul dintre manifestanţi s-a îmbrăcat în haine preoţeşti şi a aprins o cădelniţă cu tămâie, cortegiul pornind apoi în marş prin Piaţa Victoriei.

Pe parcursul marşului, manifestanţii au scandat "Jos Băsescu" şi "Demisia". Cortegiul s-a întors apoi în faţa Operei din Timişoara, unde s-a alăturat celor aproximativ 60 de manifestanţi prezenţi în piaţă.

  • Câteva zeci de participanţi la mitinguri împotriva puterii la Alba Iulia, Aiud şi Ocna Mureş

Câteva zeci de persoane au ieşit în stradă, joi seară, la Alba Iulia, Ocna Mureş şi Aiud, cerând preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului să-şi dea demisia şi organizarea unor alegeri anticipate, în timp ce la Cluj au protestat circa 70 de persoane.

La Alba Iulia, 20 de persoane s-au adunat, joi seară, la monumentul Revoluţiei Române, unde au protestat timp de aproape o oră, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, acţiunea nefiind autorizată. Majoritatea protestatarilor au participat în această perioadă la toate acţiunile de protest organizate în Alba Iulia şi au anunţat că doresc să iasă în stradă în fiecare seară, până când preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul îşi vor da demisia.

Şi la Ocna Mureş aproape 30 de persoane au ieşit în stradă, în centrul oraşului, manifestându-se zgomotos şi scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.

Cea mai redusă participare a fost înregistrată, joi seară, la un miting de protest organizat în municipiul Sebeş, unde au participat doar opt persoane, acţiunea fiind autorizată de administraţia locală.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, maiorul Cosmin Jurcoveţ, a declarat, joi seară, că acţiunile de protest au fost monitorizate de jandarmi, însă au fost lipsite de incidente.

La Cluj-Napoca, aproximativ 70 de protestatari s-au adunat în Piaţa Unirii şi au scandat "Jos Băsescu", "Demisia", "Băsescu nu uita, ţara te va judeca", "Băsescu nu uita, nici zăpada nu te vrea", "Şi de crapă pietrele, nu lăsăm protestele" şi "Jos Guvernul". Lor li s-a alăturat un grup de zece persoane care au venit pe jos într-un marş din cel mai mare cartier al municipiului, Mănăştur, şi din care a făcut parte şi deputatul independent Mircia Giurgiu.

Mai mulţi participanţi la miting i-au cerut lui Emil Boc să plece din fruntea Guvernului şi să se întoarcă acasă, iar unul a afişat o pancartă cu poza premierului şi mesajul "Gâştele din Răchiţele aşteaptă să te întorci la ele".

"Emil Boc să meargă de la Guvern şi să ne lase, să vină acasă, pentru că nu este capabil să conducă România. Eu am fost aproape în fiecare zi în Piaţa Unirii şi voi continua să ies în stradă până când Guvernul îşi va da demisia", a declarat clujeanul care a făcut pancarta cu mesajul către Emil Boc.

Manifestanţii au pornit într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca şi au scandat "Jos Băsescu" şi "Jos Guvernul" în faţa Prefecturii Cluj, după care s-au întors în Piaţa Unirii.

Protestul s-a încheiat fără incidente în jurul orei 20.30.

  • Zeci de persoane în stradă, la Ploieşti şi Piteşti, în pofida frigului şi a ninsorii

Câteva zeci de persoane, membri ai unor asociaţii de revoluţionari, au ieşit în stradă joi seară, la Ploieşti, pentru a manifesta împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, în a treisprezecea zi de proteste, în timp ce la Piteşti s-au adunat în piaţă, pe ninsoare, peste 50 de persoane.

Aproximativ 40 de persoane au participat, joi după-amiază, la un protest care a avut loc în centrul Ploieştiului, fiind a treisprezecea zi în care în municipiu au loc manifesaţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, mitingul fiind autorizat.

Participanţii la protest s-au adunat în faţa sediului Prefecturii Prahova la ora 14:00 şi au rămas în centrul Ploieştiului scandând lozinci antiprezidenţiale timp de două ore şi jumătate, în condiţiile în care la Ploieşti joi seară se înregistrează temperaturi de sub minus cinci grade Celsius.

Manifestanţii, membri şi simpatizanţi ai USL, dar şi persoane neînregimentate politic au scandat împotriva lui Traian Băsescu şi a Guvernului şi au cerut ca preşedintele şi premierul Emil Boc să-şi dea demisia şi să plece.

"Este frig, este ninsoare, noi vom continua să venim aici. Vom sta în stradă atâta timp cât este nevoie să scăpăm de Băsescu. Rămânem cât va fi nevoie, dar nu vom ceda", a declarat un protestatar.

Manifestanţii au scandat îndelung "Jos Guvernul", "Demisia" şi "Jos Băsescu", iar pe pancarte se putea citi "Anticipate!Anticipate!", "Băsescu, pleacă" şi "Ruşine!".

Reprezentanţii Uniunii Social Liberale Argeş au obţinut autorizaţie pentru organizarea de mitinguri de protest în perioada 23 - 31 ianuarie, între orele 17.00 şi 21.00, în Piaţa "Vasile Milea" din Piteşti.

După trei ore, mitingul USL s-a încheiat paşnic şi fără incidente, protestatarii părăsind în linişte Piaţa Vasile Milea din Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici