Video Câteva zeci de sindicalişti au pichetat sediul central al PDL

Câteva zeci de angajaţi din poliţie, sănătate şi administraţie publică au pichetat, vineri, sediul Partidului Democrat Liberal, din Aleea Modrogan, sindicaliştii cerând demisia liderilor politici.

17 afișări

Sindicaliştii au depus un memoriu la sediul PDL, ei nefiind primiţi de niciun reprezentant al partidului.

Liderul Sindicatului "Pro Lex", Vasile, Lincu, a declarat că acesta este doar începutul şi că sindicaliştii din mai multe sectoare de activitate vor să sensibilizeze partidele politice şi că dacă nu vor obţine niciun rezultat vor organiza un mare miting la sfârşitul lunii octombrie şi apoi vor recurge la grevă generală.

Timp de o oră, cât au stat în faţa sediului central al PDL din Aleea Modrogan, protestarii au cerut demisia liderilor politici. Oamenii au avut un banner pe care scria "Dacă nu aveţi rezolvări la problemele noastre, există o soluţie: demisia".

Totodată, ei au avut poze cu mai mulţi parlamentari printre care Gabriel Oprea, Anghel Iordănescu, Teodor Paleologu, Cristian Diaconescu, Vasile Blaga, Cătălin Croitoru, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, însoţite de mai multe texte: "Ei ne-au adus în sărăcie", "Aţi minţit, aţi jurat strâmb", Aţi trădat poporul".

Liderii confederaţiilor sindicale au decis, miercuri, să organizeze împreună proteste, iar până în 22 octombrie să discute cu toţi liderii politici şi să picheteze sediile partidelor, în lipsa unui răspuns la revendicările lor urmând să organizeze o mare acţiune în 25 - 30 octombrie, în Capitală.

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat că până în 22 octombrie sindicaliştii vor să se întâlnească şi să discute cu toate grupurile parlamentare pentru a le prezenta un set de revendicări şi punctul lor de vedere.

De asemenea, în fiecare vineri, din 8 până în 22 octombrie, sindicaliştii vor picheta sediile partidelor în teritoriu şi în Bucureşti şi locuinţele parlamentarilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici