Cazanciuc: Dacă cineva îşi imaginează că procurorii sau judecătorii mai pot fi manipulaţi, se înşală

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, spune că în prezent soluţiile magistraţilor se bazează fără dubiu doar pe lege şi că orice discuţie în spaţiul public privind independenţa magistraţilor nu îşi mai are rostul, iar cine îşi imaginează că procurorii sau judecătorii mai pot fi manipulaţi se înşală

Cazanciuc: Dacă cineva îşi imaginează că procurorii sau judecătorii mai pot fi manipulaţi, se înşală (Imagine: Shutterstock)

Cazanciuc a spus, luni, în discursul susţinut la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Fălticeni, că efortul de consolidare a infrastructurii din justiţie trebuie dublat de un efort de consolidare a independenţei magistraţilor.

"Cred că nimeni nu mai poate vorbi în ziua de azi decât de independenţă. Orice discuţie în spaţiul public legată de independenţa magistraţilor nu-şi mai are rostul, acest lucru fiind deja evident. Vedem soluţii ale procurorilor, vedem soluţii ale judecătorilor care sunt cu siguranţă în afara oricărui dubiu că se bazează doar pe lege. Dacă cineva îşi imaginează că procurorii sau judecătorii mai pot fi manipulaţi în ziua de astăzi, se înşală amarnic", a spus ministrul Justiţiei.

El a arătat că unul dintre obiective pe care şi l-a asumat este de a investi în infrastructura din justiţie, care nu înseamnă doar condiţii mai bune pentru magistraţi, ci şi acces mai uşor la justiţie şi, în mod normal, durata mai scurtă a proceselor.

Cazanciuc a precizat că o sută din peste două sute de sedii de instanţă din România au condiţii improprii, motiv pentru care a lansat un proiect naţional de investiţii în sedii de instanţă şi speră să beneficieze de sprijinul Guvernului pentru a duce la capăt acest proiect, menţionând că există angajamentul atât al premierului, cât şi al vicepremierului că se va putea finaliza într-un timp rezonabil acest proiect.

Ministrul Justiţiei a mai spus că vor fi făcute investiţii şi în IT, fiind lansată procedura de achiziţie pe un proiect naţional de investiţii în IT, astfel încât la finalul anului viitor să existe în instanţele din România un dosar electronic pe care părţile să-l poată accesa de la distanţă, fără să mai fie nevoie ca părţile să piardă timp şi să nu mai fie necesară prezentarea la instanţă când nu e necesar pentru a avea acces la propriile dosare.

Totodată, Robert Cazanciuc, a mai anunţat că până la sfârşitul anului doreşte să fie făcuţi primii paşi astfel încât fiecare cetăţean al ţării să aibă acces gratuit la legislaţie.

"E foarte uşor să spui că nimeni nu poate invoca necunoaşterea legii, dar totuşi să pretinzi anumite sume de bani pentru cunoaşterea legii. De aceea e nevoie de acest proiect, e nevoie pentru a face o formă de prevenţie, pentru a face o formă de educaţie până la urmă", a spus ministrul.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a participat împreună cu preşedintele CSM, Adrian Bordea, la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Fălticeni, proiect început în anul 2008.

Judecătoria Fălticeni, reînfiinţată în anul 1994, după ce a fost desfiinţată în 1968, funcţionează într-un spaţiu impropriu, o anexă a Primăriei Fălticeni, iar prin noua investiţie această instanţă beneficiază de o clădire cu o suprafaţă de 3.320 de metri pătraţi, valoarea totală a proiectului fiind de 2,87 milioane de euro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 5 comentarii
Taguri:
CAZANCIUC ,
JUSTIŢIE ,
COMENTARII
  • christian 30 sep 2014

    sa mori tu?

  • Falconety 29 sep 2014

    daca a fost o gluma ......e foarte proasta , daca chiar crezi asa ceva ......e foarte grav , cred ca esti alt papagal venit cu pluta la bucuresti...........iao usor si nu te mai uita inapoi ministrule.....mai bine stateai asa cum ai stat pana acum , ca un ...........in iarba , sau esti cumva pe lista…

  • adi 29 sep 2014

    Cazanciuc,daca tu chiar crezi cee ce spui,este grav!Acum doua luni,frate-miu a ,,manipulat" un judecator,cu un plic cu ceva euroi!Chiar judecatorul i-aspus,in prealabil,cati euroi sa fie in plic!Si astfel de cazuri sunt la ordinea zilei!Bati campii,ministrule!

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”