Cazul de la Caracal: Ministrul de Interne, directorul STS, fostul şef al Poliţiei Române şi cel interimar, convocaţi la Comisia pentru apărare/ Niciunul nu a confirmat încă participarea

Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor se reuneşte, luni, de la ora 15.30, chiar dacă niciunul dintre cei chemaţi la audieri nu a confirmat încă participarea, respectiv ministrul de Interne, directorul STS, fostul şef al Poliţiei Române şi cel interimar.

741 afișări
Imaginea articolului Cazul de la Caracal: Ministrul de Interne, directorul STS, fostul şef al Poliţiei Române şi cel interimar, convocaţi la Comisia pentru apărare/ Niciunul nu a confirmat încă participarea

Comisia pentru apărare, şedinţă luni, deşi cei chemaţi la audieri nu au confirmat încă participarea

Potrivit unui anunţ intern al Comisiei pentru apărare, obţinut de MEDIAFAX, forul legislativ va avea şedinţă, luni, ora 15.30.

Preşedintele Comisiei pentru apărare Dorel Căprar a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că niciunul dintre cei chemaţi la audieri nu a confirmat încă participarea la întrunire.

La audieri au fost chemaţi ministrul de Interne Nicolae Moga, directorul STS Sorinel Vasilca, inspectorul general interimar al Poliţiei Române Florian Dragnea, fostul şef al Poliţiei Ioan Buda precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

STS este instituţia acuzată de Poliţie că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată, violată şi ucisă, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a cerut lui Klaus Iohannis să îl demită pe directorul STS.

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis a spus că cei responsabili de gestionarea defectuoasă a cazului din Caracal „vor trebui aspru sancţionaţi”, de la Interne de la STS. Cu toate acestea, şeful statului nu a anunţat, duminică, demiterea directorului STS, aşa cum i-a solicitat premierul, ci a afirmat că Executivul trebuie să se gândească dacă nu este vinovatul moral.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului, pentru MEDIAFAX.

Procurorii au extins cercetările în cazul Dincă Georghe pentru omor calificat, au anunţat procurorii DIICOT duminică seara.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici