Cazul decesului Ramonei Cîciu: Ipsos Interactive şi reprezentantul ei legal vor fi urmăriţi penal

Firma Ipsos Interactive şi reprezentantul legal al acesteia vor fi urmăriţi penal în cazul Ramonei Cîciu, care a decedat în martie 2010, după ce i s-a făcut rău la serviciu, instanţa dispunând casarea deciziei iniţiale a procurorilor de neîncepere a urmăririi penale în acest caz.

1358 afișări
Imaginea articolului Cazul decesului Ramonei Cîciu: Ipsos Interactive şi reprezentantul ei legal vor fi urmăriţi penal

Cazul decesului Ramonei Cîciu: Ipsos Interactive şi reprezentantul ei legal vor fi urmăriţi penal (Imagine: Shutterstock)

O instanţă a Judecătoriei Sectorului 6 a admis recent o plângere formulată de soţul Ramonei Cîciu împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale dispuse de procuror şi confirmate de şeful unităţii de parchet.

Odată cu admiterea acţiunii lui Marius Cîciu, instanţa a dispus trimiterea cauzei la parchet pentru începerea urmăririi penale faţă de SC Ipsos Interactive Services SRL şi faţă de Maria-Cristina Mihoc, reprezentant legal al companiei, pentru infracţiunile prevăzute de articolul 37, alineatele 1 şi 3, din Legea 319 din 2006.

Primul dintre textele de lege invocate de instanţă prevede că "neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unul la doi ani sau cu amendă". Cel de-al doilea text de lege prevede că pentru fapta săvârşită din culpă se aplică o pedeapsă de la trei luni la un an de închisoare sau amendă.

Ramona Carmen Cîciu, care lucra ca programator la SC Ipsos Interactive Services SRL, a murit în martie anul trecut, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde a fost dusă în comă profundă, după ce i s-a făcut rău la serviciu.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti s-au autosesizat şi au făcut cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei Cîciu. În 27 aprilie 2011, Parchetul Judecătoriei Sectorului 6 a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de SC Ipsos Interactive Services SRL şi reprezentantul legal Maria-Cristina Mihoc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici