CAZUL JAPONEZEI UCISE: Procurorii cer închisoare pe viaţă pentru Nicolae Vlad. Verdictul va fi pronunţat în 7 martie

Procurorii au cerut vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, închisoare pe viaţă pentru Nicolae Vlad, acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, precum şi că a violat alte şapte persoane, iar pentru poliţiştul Gică Ştefănache a solicitat condamnarea la închisoare cu executare.

536 afișări
Imaginea articolului CAZUL JAPONEZEI UCISE: Procurorii cer închisoare pe viaţă pentru Nicolae Vlad. Verdictul va fi pronunţat în 7 martie

CAZUL JAPONEZEI UCISE: Procurorii cer închisoare pe viaţă pentru Nicolae Vlad (Imagine. Adrian Stoicoviciu / Mediafaxfoto)

Acuzarea şi apărarea au susţinut vineri, în faţa instanţei Curţii de Apel Bucuteşti, pledoariile finale în dosarul în care Nicolae Vlad este acuzat de uciderea japonezei Yurika Masuno şi a altor două femei, precum şi pentru mai multe tâlhării şi violuri, iar poliţistul Gică Ştefănache este judecat pentru favorizarea acestuia.

Curtea de Apel Bucureşti a finalizat dezbaterile în dosarul lui Vlad Nicolae, acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, precum şi că a violat alte şapte persoane, urmând să ia o deciziei în 7 martie.

Procurorul prezent la şedinţa de judecată a reiterat toate acuzaţiile aduse lui Nicolae Vlad şi complicelui acestuia. Acesta a arătat că Nicolae Vlad a realizat un concurs de infracţiuni în 15 august 2012, când a violat-o pe studenta japoneză Yurika Masuno, apoi a strangulat-o şi i-a luat mai multe obiecte.

Totodată, procurorul a vorbit şi despre faptele din 5-6 august 2012, când Nicolae Vlad a intrat în locuinţa unei femei, pe care a violat-o, a ucis-o şi apoi i-a luat mai multe bunuri. Referitor la aceste fapte, procurorul a arătat că, după crimă, Nicolae Vlad a dezbrăcat-o pe femeie şi a încercat să simuleze un accident, deschizând gazul de la aragazul din bucătărie.

Procurorul a vorbit şi despre faptele de viol şi intrare prin efracţie din luna martie 2012, despre faptele din mai, când Nicolae Vlad a intrat peste o femeie de 70 de ani, imobilizată la pat, cu care a întreţinut relaţii sexuale orale, precum şi despre alte fapte din februrie, aprilie şi decembrie 2012.

Acesta a precizat că la dosar este depusă o expertiză din care rezultă că Nicolae Vlad suferă de tulburare de personalitate antisocială, cu predispoziţie la violenţă.

Procurorul a cerut instanţei Curţii de Apel Bucureşti să îl condamne pe Nicolae Vlad la închisoare pe viaţă, având în vedere numărul mare de fapte şi gravitatea acestora, precum şi tulburările psihice de care acesta ar suferi.

De asemenea, procurorul a cerut pentru Gică Ştefănache o pedeapsă cu executare, ţinând cont că minimum pedepsei pentru infracţiunile de care este acuzat poliţistul este de cinci ani de închisoare.

În 8 noiembrie, Nicolae Vlad şi Gică Ştefănache au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vlad Nicolae este acuzat trei fapte de omor calificat şi deosebit de grav, cinci fapte de tâlhărie, şapte fapte de viol şi violare de domiciliu, două fapte de lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe, precum şi de distrugere.

Gică Ştefănache, ofiţer de poliţie judiciară la Poliţia Oraşului Otopeni la data comiterii faptelor, este acuzat de fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta în instrumentarea unui dosar penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Buftea în care era cercetat Vlad Nicolae, fiind acuzat că l-a favorizat pe acesta.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai 2010 - august 2012, Nicolae Vlad a comis mai multe infracţiuni de violenţă în localitatea ilfoveană Baloteşti şi în Bucureşti.

Nicolae Vlad este acuzat că, în seara zilei de 15 august 2012, ar fi abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi care să o ducă la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit să ia un tren către Craiova. Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă.

Nicolae Vlad a fost arestat preventiv în 19 august 2012, acesta negând în faţa anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că Nicolae Vlad, deşi neşcolarizat, are cunoştinţe minimale de limba engleză. În acest context, Nicolae Vlad ar fi convins-o pe tânără să urce într-un taxi parcat în afara aeroportului, în apropiere de DN1, spunându-i că o va duce la o gară, însă a cerut şoferului să meargă în direcţia opusă Bucureştiului, către Baloteşti, iar imediat după localitatea Otopeni, în zona pădurii, i-a cerut să oprească taxi-ul, după care au coborât.

După ce au coborât din taxi, Nicolae Vlad ar fi tras-o cu forţa pe Yurika Masuno în pădurea care mărgineşte drumul, unde prin violenţă a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, apoi a ucis-o "prin comprimare toracică şi prin strangulare", acoperind cadavrul cu frunze uscate pentru a îngreuna descoperirea acestuia.

Totodată, la o distanţă relativ mică de locul crimei, Nicolae Vlad a deschis, prin forţare, geamantanul acesteia, din care a luat un telefon mobil, o cameră foto, un laptop, precum şi banii pe care tânăra îi avea la ea.

Potrivit raportului medico-legal, moartea tinerei a fost violentă, fiind cauzată de o asfixie mecanică prin comprimare buco-cervico-toracală.

De asemenea, rechizitoriul întocmit de procurori a relevat şi alte fapte de mare violenţă săvârşite de Nicolae Vlad, fiind acuzat de uciderea altor două femei, dar şi de cinci tâlhărie, şapte violuri şi violări de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe şi distrugere.

Nicolae Vlad este acuzat că ar fi intrat în locuinţele unor femei în vârstă, unele fiind imobilizate la pat, pe care le-a bătut, le-a violat şi le-a tâlhărit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici