Cei 40 de turişti diagnosticaţi cu gripă nouă au petrecut o săptămână în această staţiune

Cei 40 de turişti din Sinaia diagnosticaţi cu gripă AH1N1 au petrecut o săptămână în această staţiune, iar toate obiectivele pe care aceştia le-au vizitat au intrat de urganţă în proces de dezinfecţie, au anunţat reprezentanţii Primăriei din localitate.

41 afișări
Imaginea articolului Cei 40 de turişti diagnosticaţi cu gripă nouă au petrecut o săptămână în această staţiune

Cei 40 de turişti diagnosticaţi cu gripă nouă au petrecut o săptămână în această staţiune

Potrivit unui comunicat dat publicităţii duminică seară de Primăria Sinaia, grupul de turişti infectaţi cu virusul AH1N1 a petrecut în această staţiune şapte zile, timp în care turiştii au organizat activităţi în mai multe obiective, printre care se numără sala de sport a oraşului şi Centrul Internaţional de Conferinţe Casino Sinaia.

Toate locurile în care au avut loc aceste activităţi au intrat de urgenţă în proces de dezinfecţie, pentru a se asigura astfel securitatea populaţiei, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că duminică seară, de la ora 20.00, va începe dezinfecţia hotelului Sinaia, unde au fost cazaţi cei 40 de turişti.

Dobre a precizat că tot duminică seară va fi înfiinţat un Comandament antiepizootic la nivelul judeţului Prahova.

Prefectul de Prahova a mai spus că în prezent sunt verificate toate persoanele care au intrat în contact cu cei 40 de turişti, însă nu a putut preciza numărul acestora.

Hotelul Sinaia din staţiunea Sinaia a fost complet închis, duminică seară, după ce 40 de turişti, români şi străini, au fost depistaţi cu virusul AH1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Toţi cei 40 de turişti diagnosticaţi cu gripă AH1N1 sunt internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală, boala fiind transmisă de o turistă din Portugalia, care timp de 48 de ore de la confirmarea bolii a refuzat internarea, a spus secretarul de stat Adrian Streinu Cercel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici