Turiştii din Sinaia diagnosticaţi cu gripă participau la un congres al studenţilor

Toţi cei 40 de turişti din Sinaia care au fost diagnosticaţi cu gripă AH1N1 participau, la Hotelul Sinaia, la un congres internaţional al studenţilor la Drept, congres la care au fost prezenţi studenţi din 31 de ţări europene.

116 afișări
Imaginea articolului Turiştii din Sinaia diagnosticaţi cu gripă participau la un congres al studenţilor

Turiştii din Sinaia diagnosticaţi cu gripă participau la un congres al studenţilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Directorul adjunct al Hotelului Sinaia, Marian Schwartz, a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX, că toţi cei 40 de turişti participau la un congres internaţional al studenţilor la Drept în anii III şi IV, congres la care au fost prezenţi studenţi din 31 de ţări europene.

Potrivit acestuia, sâmbătă după-amiază turiştii au început să acuze probleme respiratorii, fapt care a dus la intervenţia reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

El a mai spus că hotelul este închis şi că urmează să înceapă dezinfecţia, iar peste 48 de ore activitatea hotelieră va fi reluată.

Din grupul turiştilor diagnosticaţi cu gripă AH1N1 au făcut parte 260 de persoane

Directorul adjunct al Hotelului Sinaia a declarat, duminică seară, corespondentului MEDIAFAX, că din grupul participant la congresul pentru care au venit la Sinaia turiştii diagnosticaţi cu virusul AH1N1 au făcut parte 260 de persoane, din România şi din alte 31 de ţări europene.

Marian Schwartz a afirmat că, din informaţiile pe care le deţine, unii turişti ar fi vizitat mai multe obiective, printre care Muzeul Peleş şi Castelul Bran.

"Au intrat foarte mult în contact unii cu alţii, însă este greu de spus cu câte persoane din afară au intrat în contact", a spus directorul adjunct al Hotelului Sinaia.

Contactat telefonic, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, medicul Anton Vintilescu, a declarat că toţi cei 40 de turişti au fost transportaţi cu autospeciale ale Serviciului de Ambulanţă Prahova la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Vintilescu a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, doar în cazul a 12 dintre turişti s-a confirmat virusul A H1N1, dintre aceştia cinci fiind români şi restul străini.

Hotelul Sinaia din staţiunea Sinaia a fost complet închis, duminică seară, după ce 40 de turişti, români şi străini, au fost depistaţi cu virusul AH1N1, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici