Cei trei copii obligaţi de tatăl lor să se dea cu capul de pereţi au fost preluaţi de Protecţia Copilului

Cei trei fraţi cu vârste cuprinse între şase şi nouă ani, care, luni, au ajuns la spital cu traumatisme la faţă după ce au fost obligaţi de tatăl lor să se dea cu capul de pereţi, au fost preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui pentru recuperarea lor fizică şi psihică.

136 afișări

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgenţă în cazul celor trei copii din localitatea Gura Albeşti, obligaţi de către tatăl lor să se dea cu capul de pereţi, în vederea recuperării acestora atât din punct de vedere fizic cât, mai ales, psihic.

În cursul zilei de marţi, cei trei fraţi bătuţi au fost prezentaţi la Serviciul de Medicină Legală Vaslui, care, în urma evaluărilor, i-a diagnosticat cu traumatisme cranio-cerebrale prin agresiune.

Ulterior, copiii au ajuns, alături de mama lor, în Centrul pentru Victimele Violenţei în Familie Bârlad.

"În acest centru, copiii vor urma un program de recuperare, ţinând cont de traumele fizice şi psihice prin care au trecut în familie. În paralel, se va merge în instanţă cu propunerea de decădere din drepturile părinteşti a tatălui celor trei fraţi care, aşa după cum arată şi certificatul medico-legal, şi-a agresat copiii", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Poliţiştii vasluieni continuă şi ei ancheta penală în acest caz, bărbatul de 34 de ani fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit propriilor declaraţii, tatăl şi-a obligat cei trei copii să se lovească cu capul de pereţi pe motiv că ar fi umblat în documente ale familiei.

Totul a ieşit la iveală, luni, în momentul în care cei doi copii mai mari au ajuns la cursuri, fiind văzuţi de către învăţătoare cu vânătăi la faţă. Ulterior, în urma apelului la numărul de urgenţă 112, cei doi copii, precum şi fratele mai mic al acestora, care era acasă, au fost preluaţi de ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde au rămas internaţi pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici