Cel mai mare club de rock din Braşov îşi suspendă activitatea fiindcă are izolaţie fonică din acelaşi burete ca la Colectiv

Administratorii clubului Rockstadt, cel mai mare club de muzică rock din Braşov, unde au loc concerte live, au anunţat, pe pagina Facebook, că îşi suspendă temporar activitatea, pe motiv că izolaţia fonică a clubului este construită din acelaşi burete ca în clubul Colectiv din Capitală.

1027 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare club de rock din Braşov îşi suspendă activitatea fiindcă are izolaţie fonică din acelaşi burete ca la Colectiv

Cel mai mare club de rock din Braşov îşi suspendă activitatea fiindcă are izolaţie fonică din acelaşi burete ca la Colectiv

"Ca o reacţie imediată a celor întâmplate la Bucureşti, am decis reevaluarea condiţiilor de siguranţă aflate în clubul Rockstadt. Deşi clubul dispune, în acest moment, de căi de ieşiri în caz de urgenţă, hidrant şi stingătoare, la o analiză amănuţită asupra buretelui de izolare fonică, s-a constatat că acesta face parte din aceeaşi categorie de burete folosit în clubul Colectiv din Bucureşti", se arată în anunţul postat pe pagina de socizalizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii clubului spun că vor intra în renovare pentru a înlocui întreaga suprafaţă de burete cu un material ignifug care nu poate permite arderea. Mai mult, în club va fi montat un sistem de stingere cu sprinklere, în conformitate cu reglementările europene aflate în vigoare.

"Nu în ultimul rînd, dorim să menţionăm că luăm absolut toate măsurile de prevenţie aflate în actuala legislaţie şi mai mult, instalăm şi alte măsuri pentru a fi absolut siguri că niciodată nu ne vom afla în tragica situaţie petrecută la Bucureşti. In ce priveste redeschiderea clubului, desigur, vom comunica oficial acest lucru în momentul în care toate detaliile vor fi puse la punct. Momentan, clubul va fi închis pe o periodată de zece zile, în funcţie de când va ajunge comanda de burete ignifug“, se mai arată în anunţ.

Clubul Rockstadt este cel mai mare club de muzică rock din Braşov, unde sunt susţinute concerte live.

Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye to Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

În prezent, în spitalele din Capitală mai sunt internaţi aproximativ 130 de răniţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici