Cele mai mari probleme ale Capitalei: Starea drumurilor şi a spitalelor, curăţenia şi traficul

Starea drumurilor şi a spitalelor, curăţenia şi traficul sunt cele mai mari probleme ale Capitalei identificate de bucureşteni, rezultă dintr-un studiu realizat de Facultatea de Sociologie din cadrul SNSPA, prezentat miercuri, la lansarea Planulului Integrat de Dezvoltare Urbană de către PMB.

684 afișări
Imaginea articolului Cele mai mari probleme ale Capitalei: Starea drumurilor şi a spitalelor, curăţenia şi traficul

Cele mai mari probleme ale Capitalei: Starea drumurilor şi a spitalelor, curăţenia şi traficul (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Studiul a mai arătat că cei mai mulţi locuitori ai Capitalei folosesc mijloacele de transport în comun. Astfel, 55 la sută dintre bucureşteni folosesc serviciul public de transport în comun şi 20 la sută folosesc autoturismul zi de zi pentru a merge la serviciu.

Aproape 40 la sută dintre bucureşteni afirmă că fac mai mult de o oră până la serviciu, cei mai nemulţumiţi din cauza timpului prea lung petrecut în trafic fiind cei care folosesc transportul în comun de suprafaţă.

Centrul Vechi şi parcurile par a fi locurile cel mai frecventate în timpul liber de bucureşteni, aceştia apreciind că cele mai reprezentative zone ale Capitalei sunt Piaţa Universităţii, Centrul Vechi şi Piaţa Unirii.

Din punct de vedere al locuinţei, cetăţenii consideră cele mai bune zone sunt cele din nordul şi centrul Bucureştiului.

Chestionaţi cu privire la spaţiile pietonale, aproape toţi participanţii la studiu au afirmat că doresc astfel de spaţii în zona centrală a Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici