Centru de dializă din Capitală, ÎNCHIS: 9 teste pentru COVID-19 sunt pozitive

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti face o anchetă epidemiologică la un centru privat de dializă din Capitală, după ce 9 persoane au avut test pozitiv pentru COVID-19. Au fost prelevate 40 de probe, iar activitatea Centrului de dializă - spitalizare de zi a fost suspendată.

1044 afișări
Imaginea articolului Centru de dializă din Capitală, ÎNCHIS: 9 teste pentru COVID-19 sunt pozitive

Activitatea unui centru de dializă din Capitală, suspendată: 9 teste pentru COVID-19 sunt pozitive

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a început, miercuri, o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după ce, marţi după-amiază, la unul din punctele de lucru au fost confirmate pozitiv la COVID 19 un număr de 9 persoane.

„În punctul de lucru au fost prelevate un număr de 40 de probe. Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 au fost confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmează să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

DSPM Bucureşti a verificat şi modul de funcţionare şi acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului.

Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activităţii Centrului de dializă - spitalizare de zi până la remedierea deficienţelor constatate.

Inspectorii au constatat că unitatea nu respectă structura funcţională autorizată referitoare la numărul de paturi, nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19, nu este asigurată o distanţă minimă corespunzătoare în spaţiul de aşteptare/recepţie pentru pacienţi, iar personalul nu poartă echipament complet.

De asemenea, la centru nu se respectă procedurile şi protocoalele de lucru privind curăţenia şi dezinfecţia, trajul pacienţilor se face în recepţie/aşteptare şi nu a fost efectuată dezinfecţia terminală după ce s-a ştiut de primul pacient confirmat.

Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici