Cercetări la Poliţia Bacău, după ce şeful IPJ a spus că femeile lovite "în mijlocul nopţii" pot aştepta cu reclamaţia "până dimineaţa"

Corpul de control al IGPR face cercetări la Poliţia Bacău după ce şeful instituţiei, chestorul Vasile Oprişan, a spus că femeile lovite de soţi ar putea să aştepte până dimineaţă să facă reclamaţie, nu ar trebui să sune la 112 în miez de noapte.

1338 afișări
Imaginea articolului Cercetări la Poliţia Bacău, după ce şeful IPJ a spus că femeile lovite "în mijlocul nopţii" pot aştepta cu reclamaţia "până dimineaţa"

Cercetări la Poliţia Bacău, după ce şeful instituţiei a spus că femeile lovite pot aştepta cu reclamaţia

Potrivit unui comunicat transmis vineri de IGPR, conducerea Poliţiei Române a dispus începerea unor verificări la Poliţia Bacău, după ce chestorul Vasile Oprişan, şeful instituţiei, ar fi declarat la un post local de radio local că femeile care sună la 112 atunci când „li se mai scapă vreo palmă la vreo ceartă conjugală, exagerează” şi că „o astfel de chestiune nu trebuie semnalată Poliţiei în mijlocul nopţii, ci poate aştepta până dimineaţă”.

„Referitor la declaraţiile făcute de inspectorul şef al IPJ Bacău, în timpul unei emisiuni difuzate la un post de radio din judeţ, facem următoarele precizări: conducerea Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la acest aspect, întrucât prevenirea şi combaterea violenţei domestice reprezintă una dintre priorităţile instituţiei noastre. La finalul acestor verificări, vom reveni cu detalii referitoare la cele constatate şi la măsurile dispuse”, se arată în comunicatul transmis de IGPR.

„Chestorul Vasile Oprişan, şeful IPJ Bacău, tocmai a spus că femeile care sună la 112 atunci când li se mai scapă vreo palmă la vreo ceartă conjugală exagerează şi că o astfel de chestiune nu trebuie semnalată poliţiei în mijlocul nopţii, ci <poate aştepta până dimineaţă>. Doamne fereşte!”, a scris pe Facebook consilierul local Cristian Ghingheş.

Postarea acestuia a avut zeci de comentarii şi distribuiri.

Potrivit înregistrării audio postate de acesta, chestorul Vasile Oprişan a spus: „La 112 foarte mulţi fac exces de zel. 112 este folosit pentru rezolvarea unor probleme urgente, care nu suferă amânare, dar dacă la ora 12.30, dacă se ceartă soţul cu soţia şi îi dă din greşeală sau cu intenţie o palmă şi pe urmă să liniştesc apele <domnule vino că mi-a dat o palmă> (...) poliţistul poate să se ducă să constate ce putea să constate şi a doua zi dimineaţă”.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău nu a putut fi contactat până la această oră pentru a oferi un punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici