Cerere şocantă: Un bărbat care reclamă tergiversarea unui proces vrea să fie eutanasiat

Un bărbat a cerut Tribunalului Gorj să fie eutanasiat, împreună cu soţia sa, în semn de protest faţă de tergiversarea procesului deschis în cazul unui accident de muncă suferit de soţia sa.

76 afișări
Imaginea articolului Cerere şocantă: Un bărbat care reclamă tergiversarea unui proces vrea să fie eutanasiat

Cerere şocantă: Un bărbat care reclamă tergiversarea unui proces vrea să fie eutanasiat (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Solicitarea respectivă a fost formulată la termenul de luni al procesului pe care Teodora şi Virgil Bâgiu îl au la Tribunalul Gorj, după ce femeia a suferit un accident de muncă, în 2006, când era angajată a unei firme de colectare a fierului vechi, iar o piesă metalică i-a căzut peste picior.

Femeia, care a rămas cu invaliditate, nu s-a prezentat în instanţă la procesul care a urmat anchetei făcute de procurori în cazul acestui accident de muncă, mandatându-l pe soţul său să o reprezinte.

Bărbatul a susţinut în permanenţă că un şofer neatent ar purta responsabilitatea pentru accidentul respectiv, instanţa de fond de la Judecătoria Târgu Jiu necondamnându-l pe acesta la închisoare, aşa cum dorea Bâgiu.

La termenul de luni al procesului, Virgil Bâgiu a ţinut să îşi exprime nemulţumirea faţă de faptul că după zece termene de la declararea recursului instanţa aşteaptă o expertiză tehnică.

Experţii desemnaţi în dosar au fost pe teren pentru a vedea la faţa locului cum s-a produs accidentul, Bâgiu susţinând însă că el nu a fost ascultat şi că expertiza îi va fi defavorabilă soţiei sale.

Bărbatul a spus în faţa magistraţilor că în semn de protest doreşte să fie eutanasiat.

"Eutanasiaţi-mă, domnilor. Am ajuns în ţara asta să aibă câinii mai multe drepturi decât noi, oamenii. Au venit miercuri la faţa locului şi domnul expert a făcut ce a vrut, numai adevărul nu a încercat să-l afle. Mai bine ne omorâţi pe toţi, domnule preşedinte, la ce să mai trăim?! Eutanasiaţi-ne", a declarat Bâgiu în faţa judecătorilor.

Ulterior, bărbatul a depus în instanţă o cerere în care susţine că vrea să fie eutanasiat, împreună cu soţia sa. Virgil Bâgiu a depus o solicitare în acest sens şi la preşedintele Tribunalului Gorj, judecătorul Florin Encescu.

Virgil Bâgiu a lucrat în minerit şi ca şofer, iar soţia sa a fost macaragiu până la momentul producerii accidentului de muncă.

La începutul acestei luni, un bărbat în vârstă de 62 de ani din Satu Mare a depus o cerere la prefectul judeţului, solicitând sa fie eutanasiat pe motiv că nu mai are cu ce să trăiască.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici