Chestorul Dan Valentin Fătuloiu, numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Roma

Chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Roma, prin ordin al ministrului de Interne, Traian Igaş, după ce în noiembrie 2010 fusese pus la dispoziţia ministerului în urma scandalului privind mita oferită acestuia de omul de afaceri Cătălin Chelu.

1217 afișări
Imaginea articolului Chestorul Dan Valentin Fătuloiu, numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Roma

Chestorul Dan Valentin Fătuloiu, numit în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Roma (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au confirmat marţi seară pentru MEDIAFAX că ministrul Traian Igaş l-a numit pe chestorul Dan Valentin Fătuloiu în funcţia de ataşat pe afaceri interne la Roma.

Potrivit surselor citate, Dan Valentin Fătuloiu a acceptat preluarea funcţiei şi urmează să plece în Italia.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu este legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie.

Dan Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru, l-a denunţat pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridica la un milion de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, în 19 noiembrie 2010, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, care a avut loc în parcarea de lângă Ministerul de Interne.

Chestorul general Dan Valentin Fătuloiu spunea, după organizarea flagrantului delict, că el crede că a fost "trădat" de poliţiştii de la Economic, după ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor în care Chelu era cercetat.

Dan Valentin Fătuloiu a fost demis în 23 noiembrie 2010 din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI, în locul lui fiind numit Ioan Dascălu.

Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ce şeful IPJ Neamţ Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă. Aurelian Şoric şi-a dat demisia la scurt timp după declanşarea scandalului de la Neamţ şi a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

După ce a anunţat demiterea lui Dan Fătuloiu, ministrul Internelor i-a cerut acestuia să spună public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informaţii din Ministerul de Interne şi să ajute la prinderea lor.

"Fătuloiu trebuie să spună în perioada imediat următoare, public, şi să ajute la a-i prinde pe cei care au contribuit la scurgerea de informaţii din MAI", a spus atunci Igaş.

Chestorul şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu a fost numit la conducerea Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor în octombrie 2009, la propunerea ministrului Vasile Blaga, funcţie pe care a ocupat-o până în 23 noiembrie 2010.

Fătuloiu a fost, din 1994 până în 1997, inspector şef la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, după care, din 1997 până în 2000, inspector şef la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş.

În 2000 devine şef al Poliţiei Capitalei de unde, în 2004, ajunge director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Un an mai târziu devine inspector general al Poliţiei Române, funcţie din care pleacă, în 2007, devenind şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii, cu funcţie de ministru-consilier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici