Cinci marinari români aflaţi la bordul unei nave rămase în pană în Franţa solicită repatrierea

Cinci marinari români aflaţi la bordul unei nave din Republica Moldova rămasă în pană în Golful Biscay, în sud-vestul Franţei, solicită repatrierea, denunţând condiţiile de la bord şi restanţele la plata salariilor, informează publicaţia Ouest-France.

148 afișări
Imaginea articolului Cinci marinari români aflaţi la bordul unei nave rămase în pană în Franţa solicită repatrierea

Cinci marinari români aflaţi la bordul unei nave rămase în pană în Franţa solicită repatrierea (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Nava-cargo Just Mariiam, fabricată în anul 1971 şi înmatriculată în Republica Moldova, a rămas în pană zilele trecute, în timp ce se îndrepta spre Belle-Ile (Morbihan), în Golful Biscay (Oceanul Atlantic, sud-vestul Franţei). Confruntată cu defecţiuni la sistemul electric, nava a fost remorcată în portul francez Lorient.

Nava are un echipaj format din opt marinari, dintre care cinci români.

"Solicităm repatrierea. Nava nu corespunde normelor de siguranţă, iar vieţile noastre sunt în pericol", au scris cei cinci marinari români armatorului, denunţând lipsa rezervelor suficiente de apă potabilă şi starea precară a vasului.

În plus, marinarii români solicită plata salariilor restante.

Proprietarul navei a acceptat, pe fondul insistenţelor sindicatului internaţional ITF, plata salariilor restante, dar banii nu au intrat încă în conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici