Cine sunt personalităţile care ar putea promova turismul românesc în străinătate

Naistul Gheorghe Zamfir şi fostul mare sportiv Ivan Patzaichin ar putea promova turismul românesc în străinătate, a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristian Bărhălescu, secretar de stat în Ministerul Turismului, care crede că notorietatea celor doi ar putea atrage turişti în România.

466 afișări
Imaginea articolului Cine sunt personalităţile care ar putea promova turismul românesc în străinătate

Cine sunt personalităţile care ar putea promova turismul românesc în străinătate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Ivan Patzaichin este un vector de imagine extrem de important pentru Delta Dunării. Astăzi (n.r.-miercuri) am avut o întâlnire cu el. Dorim o colaborare pentru creşterea notorietăţii Deltei ca destinaţie verde", a spus Bărhălescu.

Decizia ar urma să fie aprobată şi de Consiliul Consultativ al Turismului.

"Un alt nume la care ne gândim este Gheorghe Zamfir. Ne-am putea promova la evenimente pe care le are el, la concertele lui, plus evenimente pe care le creaază ministerul, la târguri, să fie luaţi şi Patzaichin, şi Zamfir. Cei doi sunt vectori de imagine şi vor fi susţinuţi financiar de către stat", a mai spus el.

Oficialul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a mai spus că şi-ar dori ca instituţia să lucreze în continuare şi cu foştii mari sportivi Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci şi Ilie Năstase, care au promovat în ultimii ani imaginea turismului românesc.

"Este clar, cultura, artiştii, sportivii, sunt vectori de promovare în lume, iar adunarea lor şi promovarea prin intermediul acestora nu fac decât bine României. Şi atunci este clar că un vector de imagine bun trebuie păstrat", a adăugat Bărhălescu.

România beneficiază în prioada 2007-2013 de fonduri de promovare turistică în valoare de 75 de milioane de euro, bani europeni. Cerererile de finanţare depuse de MDRT pentru promovare până în prezent au o valoare de 54 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici