Cioloş cere, la 4 ani de la Colectiv, demisia lui Arafat: Trebuie să-şi asume responsabilitatea, inclusiv politică şi morală

Dacian Cioloş i-a cerut, miercuri, demisia secretarului de stat Raed Arafat, susţinând că la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sunt sincope majore. În urmă cu trei ani, când era premier, Cioloş afirma că nu se gândeşte la demiterea lui Arafat, ci la o îmbunătăţire a sistemului.

2231 afișări
Imaginea articolului Cioloş cere, la 4 ani de la Colectiv, demisia lui Arafat: Trebuie să-şi asume responsabilitatea, inclusiv politică şi morală

Cioloş cere, la 4 ani de la Colectiv, demisia lui Arafat: Trebuie să-şi asume responsabilitatea, inclusiv politică şi morală

Dacian Cioloş a precizat, la Adevărul Live, că, în momentul în care a preluat conducerea Executivului, niciun lider politic nu a condiţionat sprijinul de menţinerea lui Raed Arafat în guvern.

”Între timp, cu informaţiile pe care le avem, cred că dl. Arafat trebuie să-şi asume responsabilitatea, inclusiv politică şi morală”, a declarat Dacian Cioloş.

Întrebat dacă Raed Arafat trebuie să demisioneze, fostul premier a răspuns afirmativ.

”E clar că sunt sincope majore în sistem”, a completat Cioloş

În martie 2016, fostul premier, întrebat dacă se gândeşte la demiterea lui Raed Arafat, a răspuns: ”Nu mă gândesc la o demitere sau la o numire în contextul ăsta. Eu vreau să văd cum putem îmbunătăţi sistemul, în primul rând, pentru că acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de cum funcţionează un sistem”.

Pe 25 noiembrie 2015, Dacian Cioloş declara că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov şi care au fost suspendate din funcţii vor fi demise şi nu se vor mai putea întoarce în sistem. Fostul premier tehnocrat mai spunea că aşteaptă de la secretarul de stat Raed Arafat un plan de reformă şi de restructurare a ISU.

Miercuri, 30 octombrie 2019, se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. 27 de tineri au murit atunci în incendiu, iar alţi 146 au fost răniţi şi transportaţi la spitalele din Capitală. Apoi, în săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în unităţile spitaliceşti, iar în iulie 2017, un alt rănit din Colectiv a murit. În total, 65 de morţi.

 

Taguri:
cioloş,
arafat,
demisie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici