Cioloş: Pot garanta că există finanţare pentru spitalele regionale

Premierul Dacian Cioloş declară că singurele garanţii pe care le poate da în legătură cu spitalele regionale este că există finanţare şi că Guvernul a început să revadă studiul de fezabilitate făcut în trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cioloş: Pot garanta că există finanţare pentru spitalele regionale

Dacian Cioloş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că poate da o garanţie legată de construirea spitalului regional de urgenţă Cluj, respectiv că va exista finanţarea şi toată disponibilitatea din partea Guvernului ca lucrarea să poată să înceapă.

"Nu construieşte primul-ministru, nu face studii de fezabilitate primul-ministru, nu pregăteşte proiectul tehnic. Lucruri care nu ţin de mine sau de Guvern nu le pot garanta, dar pot garanta că există finanţare, că Guvernul actual a început să revadă studiul de fezabilitate care a fost făcut în urmă cu ceva vreme şi studiul trebuie reactualizat pentru a putea lansa proiectul tehnic. Pentru revizuirea studiului de fezabilitate vom folosi Compania Naţională de Investiţii, cu obiectivul de a finaliza acest studiu în toamnă şi să lansăm apoi licitaţia pentru proiectul tehnic şi pentru execuţie”, a spus premierul.

La rândul său, vicepremierul Vasile Dâncu a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că Guvernul estimează ca în luna septembrie să se dea drumul primului lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.

"Problema este cea legată de stabilirea unei hărţi a serviciilor medicale pentru fiecare regiune. În două luni se termină această hartă şi, după aceea, cele legate de actualizarea planurilor de studii de fezabilitate. Există la Iaşi o polemică locală despre locaţia spitalului, avem asigurări că locaţia va fi validată de autorităţile locale. Cred că în această toamnă una din garanţiile pentru spitalul regional din Cluj este că avem un ministru preocupat şi faptul că Guvernul a încercat, printr-o metodă simplă, să simplifice procedurile şi să ajungem la termen. Am vorbit cu comisarul european Corina Creţu, ne-a asigurat că finanţarea există şi, atunci când terminăm aceste condiţii, estimăm în septembrie, să se dea drumul primului lot din proiect", a afirmat Dâncu.

Joi, ministrul Dezvoltării, Vasile Dâncu, spunea că locaţiile pentru trei spitale regionale, care au deja finanţare e 150 de milioane de euro din fonduri europene, au fost stabilite deja, iar întârzierile s-au produs pentru că nu a existat consens pe plan local.

Comisarul european Corina Creţu anunţa că 150 de milioane de euro, destinaţi construcţiei a trei spitale regionale în România, aşteaptă încă la Bruxelles, pentru care "nici măcar amplasamentele nu au fost definitivate".

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 2 comentarii
Taguri:
CIOLOS ,
SPITALE ,
finantare ,
garantare ,
guvern ,
studiu ,
incepere ,
dacian ciolos ,
garantii ,
premier ,
declaratie ,
legatura ,
mediafax ,
refuz ,
trecut
COMENTARII
  • dan 5 mar 2016

    bagati bani in constructii noi cand cele vechi sunt in picioare,goale si pustii fara medici si aparatura.nu sunt ingrijite si bolnavi duc lipsa de medicamente.suna a propaganda electorala.satele si comunele nu au medici.de ce nu platiti stagiarii sa mearga acolo?de ce plimbati pacientii!!!???

  • BOGDAN UK 4 mar 2016

    De ce toti banii se baga la Cluj???Au spitale acolo..chiar foarte mari. Banii acestia ar putea fi investiti in alte zone...la Brasov un spital regional,Constanta si Sibiu spre exemplu...Alba Iulia...etc. Toti banii se duc la Cluj....cum se face o investitie..hop la Cluj... O tara de retarzi...d ela…

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Momentul în care audienţele au luat-o razna. Scene memorabile în direct. „Am un talent desăvârşit!”