Circulaţia în Pasul Tihuţa se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii şi viscoului puternic

Circulaţia pe Drumul Naţional 17, în Pasul Tihuţa, care face legătura între Transilvania şi Moldova, se desfăşoară, miercuri după-amiază, cu dificultate, din cauza zăpezii, dar şi a viscoului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1348 afișări
Imaginea articolului Circulaţia în Pasul Tihuţa se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii şi viscoului puternic

Circulaţia în Pasul Tihuţa, pe Drumul Naţional 17, se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii

Zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare de cod galben de ninsori, cele mai mari probleme fiind înregistrate în Pasul Tihuţa, unde ninge şi viscoleşte puternic.

Poliţiştii de la rutieră opresc la baza muntelui toate maşinile de mare tonaj care nu sunt dotate corespunzător circulaţiei în condiţii de iarnă.

Potrivit unor şoferi care au de trecut, miercuri după-amiază, prin Pasul Tihuţa, pe DN 17, care face legătura între Transilvania şi Moldova, circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii şi a viscoului puternic, vizibilitatea fiind extrem de redusă.

Drumarii intervin cu trei utilaje de deszăpezire, însă fac faţă cu greu ninsorii abundente şi viscolului, care a început în urmă cu aproximativ două ore în zona de nord a judeţului Bistriţa-Năsăud, la graniţa cu judeţul Suceava.

“Trei utilaje de deszăpezire acţionează deja pe DN 17, în Pasul Tihuţa, cu material antiderapant. Mai avem pregătit şi un alt utilaj care este gata să intervină dacă va continua ninsoarea în acelaşi ritm. Avem pregătite 250 de tone de material antiderapant pentru a interveni pentru menţinerea în stare de funcţionare a drumului. Suntem sub avertizare de cod galben, iar de mâine (joi - n.r.) ne aşteptăm la probleme şi în zona trecerii spre Maramureş, pe DN 17 D, în Dealul Ştefăniţei, dar şi pe DN 17 C în zona Munţilor Rodnei, spre Pasul Rotunda” a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita.

Poliţiştii de la rutieră se află în zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud unde supraveghează traficul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici