Doi turişti blocaţi din cauza zăpezii pe Valea Caraiman, căutaţi de salvamontiştii din Buşteni

Doi turişti din Bucureşti au cerut ajutorul salvamontiştilor din Buşteni după ce, aflaţi pe un traseu închis pe Valea Caraiman din Bucegi, nu au mai putut înainta din cauza ninsorii. Şeful Salvamont Buşteni spune că acţiunea de căutare este grea, deoarece oricând se poate declanşa o avalanşă.

430 afișări
Imaginea articolului Doi turişti blocaţi din cauza zăpezii pe Valea Caraiman, căutaţi de salvamontiştii din Buşteni

Doi turişti blocaţi din cauza zăpezii pe Valea Caraiman, căutaţi de salvamontiştii din Buşteni

Salvamontiştii din Buşteni au plecat, miercuri după -amiază, într-o acţiune de recuperare a doi turişti care au rămas blocaţi pe Valea Caraiman.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cei doi turişti, ambii în vârstă de 23 de ani, din Bucureşti, au sunat cerând ajutor după ce nu au mai putut înainta din cauza ninsorii.

”Nici nu se vede poteca, ninge foarte rău, bate vântul. Ei au rămas blocaţi şi ne-au sunat. Sunt doi băieţi. Nu au mai văzut. Sunt undeva pe Valea Caraiman", a declarat Haiduc.

Potrivit acestuia, tinerii au plecat din Buşteni şi intenţionau să ajungă pe platoul Bucegilor.

Gheorghe Haiduc a declarat că acţiunea este de durată şi dificilă, deoarece oricând se poate declanşa o avalanşă.

”Nu aveau ce căuta acolo. Traseul este închis", a adăugat Haiduc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici