Circulaţie restricţionată pe câteva străzi din Braşov pentru un cros

Circulaţia rutieră este restricţionată pe câteva străzi din Braşov, duminică, între orele 9.15 – 13.00, pentru desfăşurarea unui cros la care iau startul atleţi din 15 ţări şi sute de sportivi amatori.

402 afișări
Imaginea articolului Circulaţie restricţionată pe câteva străzi din Braşov pentru un cros

Circulaţie restricţionată pe câteva străzi din Braşov pentru un cros

Circulaţia rutieră este restricţionată pe traseul Roman-Poienelor-Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Hidromecanica – Tribunal – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.

Atleţi din 15 ţări şi sute de sportivi amatori iau startul, duminică, la cea de-a 29-a ediţie a Crosului „15 Noiembrie”, organizat în memoria celor care s-au ridicat împotriva comunismului în 15 noiembrie 1987.

Este cel mai longeviv cros din România, iar din acest an are şi un caracter internaţional, printre sportivii străini care şi-au anunţat prezenţa numărându-se Sebastian Hendel, campionul Germaniei la 5.000 şi 10.000 metri, Rinas Ahmadeev, multiplu campion al Rusiei şi medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale Universitare din Gwangju, Italo Quazzola, câştigător al medaliei de aur cu echipa Italiei la Campionatele Europene de Cros de la Chia, Olga Kotovska, deţinătoarea titlului de campioană a Ucrainei în proba de 10.000 metri, etc.

În premieră, în acest an, profesioniştii vor lua startul chiar din faţa Secţiei 440 „Ştanţe şi Matriţe”, de unde a pornit revolta în 1987. Traseul lor are 5 kilometri: str. Poienelor - Calea Bucureşti - Spitalul Judeţean - Hidromecanica – Sala Patria – Bulevardul 15 Noiembrie – Prefectura Braşov.

Pe lângă atleţii profesionişti, competiţia este deschisă şi sportivilor amatori de toate vârstele. Copiii şi familiile vor lua startul de la ora 10.00, respectiv 10.15, de la Sala Patria (Filarmonica Braşov), iar linia de finish va fi la Prefectura Braşov.

Premierea câştigătorilor va avea loc în Piaţa Sfântul Ioan, începând cu ora 13.00.

Din acest an, organizatorii au obţinut omologarea internaţională a competiţiei, astfel încât atleţii îşi vor putea trece în palmares rezultatele. Ediţia 29 a Crosului aduce şi câteva premiere, printre care controlul anti-dopping sau utilizarea unor aplicaţii pentru anunţarea restricţiilor de trafic. În plus va fi cronometrare tehnică, monitorizare individuală a distanţei parcurse şi arbitraj internaţional. Vor fi 25 de arbitri şi 80 de voluntari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici