Clubul Elements din Herăstrău, demolat de Primăria Capitalei

Reprezentanţi ai municipalităţii şi poliţişti de la Sectorul 1 au început luni demolarea construcţiei aflate pe domeniul privat al fostului complex BTT, din Parcul Herăstrău, conform unei decizii a instanţei Tribunalului Bucureşti, informează municipalitatea.

1257 afișări
Imaginea articolului Clubul Elements din Herăstrău, demolat de Primăria Capitalei

PMB: Construcţia de pe domeniul privat al fostului complex BTT din Herăstrău, demolată

Acţiunea are la bază rezoluţia dosarului penal soluţionat de către Parchetul Judecătoriei sectorului 1, rămasă definitivă prin Decizia nr. 222 din 17 februarie 2011 a Seciei I Penală a Tribunalului Bucureşti, care vizează dezafectarea construcţiei edificate ilegal, amplasată pe spaţiul verde, lângă aleea pietonală de pe malul lacului Herăstrău (Clubul Elements), se arată într-un comunicat remis, luni, de Primăria Capitalei.

Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Inspectorii Primăriei Capitalei au sancţionat încă din 2009 societatea comercială care a executat lucrări de construire fără autorizaţie pe spaţiul verde, în zona menţionată. Mai mult, reprezentanţii municipalităţii au dispus sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire, în caz contrar desfiinţarea lucrărilor executate şi aducerea terenului la starea iniţială.

La verificările ulterioare, inspectorii PMB au constatat că societatea comercială nu s-a conformat măsurilor dispuse, fapta constituind infracţiune în baza prevederilor Legii 50/1991.

Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 1 a dispus desfiinţarea construcţiei ridicate ilegal. Măsura a fost menţinută atât de către Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti prin sentinţa penală din 23 octombrie 2010, cât şi de către Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici