CNADNR îşi suplimentează personalul cu 7% şi caută muncitori, ingineri, controlori sau casieri

CNADNR a solicitat, prin proiectul de buget aferent acestui an, o suplimentare cu 7,5% a numărului de posturi, până la 6.491, şi vrea să angajeze ingineri, controlori de trafic, casieri taxare, muncitori calificaţi în mecanizare şi construcţii, economişti, consilieri juridici şi tehnicieni.

907 afișări
Imaginea articolului CNADNR îşi suplimentează personalul cu 7% şi caută muncitori, ingineri, controlori sau casieri

CNADNR îşi suplimentează personalul cu 7% şi caută muncitori, ingineri, controlori sau casieri (Imagine: Mihai Marginean/Mediafax Foto)

CNADNR argumentează necesitatea celor 456 de posturi noi atât prin extinderea sistemului informatic de emitere ş gestiune a rovinietei, prin suplimentarea numărului de camere amplasate la nivelul punctelor cu trafic intens pe drumurile naţionale şi autostrăzi, precum şi pe fondul redimensionării activităţii la nivelul direcţiilor regionale şi înfiinţării unor secţii de autostrăzi având în componenţă centre de întreţinere şi coordonare.

Respectivele centre se ocupă de coordonarea activităţilor de întreţinere vară-iarnă, monitorizarea traficului şi menţinerea siguranţei circulaţiei pe sectoarele de autostradă.

Un alt argument pentru creşterea personalului este organizarea unor agenţii de control şi încasare în puncte de trecere înfiinţate prin hotărâri de Guvern, la graniţa cu Bulgaria, Ucraina şi Serbia.

"Cele 456 posturi solicitate suplimentar asigură 81% din necesarul suplimentar generat de noile activităţi, restul urmând să fie asigurat prin redistribuirea de posturi din cadrul CNADNR", a comunicat compania, la solicitarea MEDIAFAX.

După aprobarea bugetului pentru acest an, prin HG, CNADNR va scoate la concurs posturile pentru personalul vizat.

CNADNR, revenită recent în subordinea Ministerului Transporturilor, a programat cheltuieli pentru investiţii de 5,49 miliarde lei în acest an, în creştere de 2,3 ori faţă de suma bugetată pentru 2014.

În proiectul de buget pentru 2015 sunt prognozate venituri de 5,51 miliarde lei şi un profit brut de 215,5 milioane lei, în vreme ce, în bugetul aferent anului trecut, veniturile erau estimate la 6,89 miliarde lei, iar profitul brut la 233,1 milioane lei.

Cheltuielile cu salariile sunt estimate la 195,9 milioane lei în acest (+17,8%), iar cele cu bunurile şi serviciile sunt evaluate la 642,5 milioane lei (-33,4%).

CNADNR a inaugurat 50 de kilometri de autostradă anul trecut (22 de kilometri între Orăştie şi Sibiu, respectiv 28 de kilometri între Nădlac şi Arad), mai puţin de jumătate faţă de nivelul din 2013.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat la jumătatea lunii ianuarie că reţeaua autostrăzilor din România, care totalizează 700 kilometri în prezent, va fi extinsă cu 50 kilometri în acest an şi cu 200 de kilometri în 2016.

CNADNR a funcţionat până în ianuarie 2013 în subordinea Ministerului Transporturilor, fiind ulterior trecută în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus atunci de Dan Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici