Coaliţia nu a ajuns la un consens în ceea ce priveşte educaţia sexuală în şcoli. Ludovic Orban: Este greu să luăm o decizie

  • Orban: E un subiect care ţine de conştiinţă, este greu să luăm o decizie.
  • Orban: Trebuie să se ajungă la o formă de echilibru care să satisfacă şi părinţii.
  • Câmpeanu: Educaţia sexuală ar trebui inclusă ca materie obligatorie în şcoli.
463 afișări
Imaginea articolului Coaliţia nu a ajuns la un consens în ceea ce priveşte educaţia sexuală în şcoli. Ludovic Orban: Este greu să luăm o decizie

Coaliţia nu a ajuns la un consens în ceea ce priveşte educaţia sexuală în şcoli. Ludovic Orban: Este greu să luăm o decizie

Coaliţia nu poate să ajungă la o înţelegere privind educaţia sexuală în şcoli. Materie care este predată copiilor din majoritatea ţărilor europene.
 
După şedinţa Biroului Executiv al PNL de astăzi, Ludovic Orban a spus că e greu în coaliţie să existe un punct de vedere unitar privind acest subiect.
 
Ludovic Orban a spus mai devreme că este vorba despre un subiect care ţine de conştiinţă şi din acest motiv este este greu să fie luată o decizie la nivelul coaliţiei. Nu pot ajunge la un punct de vedere unitar, fiecare îşi impune propria părere.
 
Cei din USR Plus sunt singurii care susţin reexaminarea legii. Şi Preşedintele Camerei Deputaţilor ar fi de acord, dar spune că nu poate trece peste partid. Acolo părerile fiind împărţite. Asta o spune şi liderul UDMR, Kelemen Hunor.
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpreanu, spune că educaţia sexuală ar trebui să fie inclusă într-un modul mai larg, care să includă şi educaţie financiară şi rutieră. Iar pentru a-i împăca pe toţi, el propune ca elevii să participe la ora de educaţie sexuală aşa cum se întâmplă cu ora de relegie. Să fie înscrişi toţi, apoi să fie retraşi, dacă părinţii nu sunt de acord. Subiectul rămâne în continuare sensibil. De exemplu, avem în cealaltă extremă Patriarhia Română care spune că educaţia sexuală e în contradicţie cu scopul real al educaţiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici