COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vijelii până duminică seară. Harta judeţelor afectate

Majoritatea regiunilor ţării se află, în intervalul sâmbătă, ora 11.00 - duminică, ora 22.00, sub cod galben de averse cu caracter torenţial, însoţite de grindină şi intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

4670 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vijelii până duminică seară. Harta judeţelor afectate

COD GALBEN de ploi torenţiale, grindină şi vijelii în aproape toată ţara, până duminică seară (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi în zonele montane, se precizează în atenţionare.

Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50 de litri pe metru pătrat.

În sudul şi sud-estul ţării, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime de 35-36 grade şi depăşirea pragului critic de 80 al indicelui de confort termic (ITU), iar manifestări asociate instabilităţii vor apărea spre orele serii de sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici