COD PORTOCALIU de inundaţii. MAI: 36 localităţi, afectate/ Covasna: Situaţia în satul Căpeni, ameninţat de furia apelor, s-a ameliorat

Situaţia în satul Căpeni, judeţul Covasna, ameninţat de furia apelor după ce digul de la confluenţa pârâului din sat cu râul Olt a fost în pericol să cedeze,s-a îmbunătăţit. 26 de persoane care aveau casele în zone cu risc rămân în continuare la prieteni şi rude, transmite corespondentul MEDIAFAX. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că, în ultimele 12 ore, situaţia privind inundaţiile din ţară s-a ameliorat, nefiind înregistrare pericole. Instituţia susţine că se mai resimt efecte ale inundaţiilor în 36 de localităţi din 13 judeţe.

424 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de inundaţii. MAI: 36 localităţi, afectate/ Covasna: Situaţia în satul Căpeni, ameninţat de furia apelor, s-a ameliorat

COD PORTOCALIU de inunadaţii. Covasna: Situaţia în satul Căpeni, ameninţat de furia apelor, s-a ameliorat

"234 curţi, 15 anexe gospodăreşti, 622 fântâni, 8 poduri/podeţe şi 21 beciuri/subsoluri sunt, în continuare, inundate. Reamintim că, până la ora 20.00, se află în vigoare avertizări hidrologice Cod portocaliu şi Cod galben în bazinele hidrografice Mureş – sector mijlociu, Târnave – cursuri inferioare, Olt, Călmăţui, Teleorman, Sabar, Neajlov, Prut – amonte Acumularea Stânca Costeşti, însă debitele pe cursurile acestor râuri sunt în scădere", transmite MAI.

 Covasna: Situaţia în satul Căpeni, ameninţat de furia apelor, s-a ameliorat

Prefectul Judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că la această oră situaţia în satul Căpeni este ”relativ stabilă”, iar ”apele s-au retras cât de cât”, însă zonă rămâne atent monitorizată.

”Avem încă în supraveghere porţiunea de dig, considerată zonă de risc. La faţa locului sunt mobilizate forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, jandarmi şi poliţişti. Avem în continuare 26 de persoane evacuate, în funcţie de situaţia hidro-meteorologică vom reevalua operaţiunile ce trebuie efectuate în zonă”, a spus Sebastian Cucu.

Prefectul de Covasna a precizat că la ora aceasta nu se pune problema unei evacuări forţate, în cazul în care oameni din sat nu vor să-şi părăsească locuinţele, însă evoluţia lucrurilor va fi atent monitorizată.

Autorităţile şi localnicii din satul Căpeni s-au speriat după ce apa de la confluenţa râului Olt cu pârâul din sat a început s-a deversat pe deasupra digului, din cauza unei viituri, inundând zone din apropierea locuinţelor.

De asemenea, autorităţile au făcut mari eforturi să menţină digul, deoarece dacă acesta ar fi cedat, apa din râul Olt ar fi înaintat spre casele oamenilor. Digul a fost înălţat cu saci de nisip.

În continuare, în judeţul Covasna, circulaţia rămâne închisă pe şase drumuri, trei judeţene şi trei comunale, din cauza aluviunilor sau a cantităţilor mari de ape acumulate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici