Comisionul de garantare pentru Start-Up Nation scade de la 3,8% la 2,48% pe an

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a redus comisionului standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeană, de la 3,8% până la un cuantum de maxim 2,48% pe an pentru Programul Start-Up Nation.

1136 afișări
Imaginea articolului Comisionul de garantare pentru Start-Up Nation scade de la 3,8% la 2,48% pe an

Comisionul de garantare pentru Start-Up Nation scade de la 3,8% la 2,5% pe an

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a creat un produs dedicat special garantării creditelor accesate pentru dezvoltarea business-urilor prin programul guvernamental Start-Up Nation, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Prin semnarea convenţiilor de lucru cu toate cele trei bănci partenere în Programul Start-Up Nation - Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi CEC Bank -, FNGCIMM susţine beneficiarii Programului, start-up-urile declarate eligibile putând accesa finanţarea necesară de la bănci, obligaţiile de rambursare fiind garantate de către FNGCIMM în proporţie de maxim 80%.

Pe lângă implementarea unei proceduri simplificate de acordare a garanţiilor pentru creditele punte destinate implementarii planurilor de afaceri, FNGCIMM, prin cooptarea în proiect a Fondului Român de Cotragarantare, oferă un sprijin financiar real beneficiarilor Start-Up Nation, şi anume reducerea comisionului de garantare cu până la 1,3 puncte procentuale.

Diminuarea comisionului standard de garantare a start-up-urilor, reglementat de Comisia Europeană, de la 3,8% până la un cuantum de maxim 2,48% pe an reprezintă facilitatea pe care FNGCIMM, într-un efort susţinut alături de Fondul Român de Cotragarantare, o oferă beneficiarilor Programului Start-Up Nation.

„Consider că start-up-urile, alături de celelalte IMM-uri şi firme mari existente pe piaţă, reprezintă o categorie esenţială pentru orice ecosistem de business, fiind fundamentală susţinerea dinamicii acestora prin acţiuni substanţiale şi concertate ale Guvernului şi ale altor actori implicaţi cum ar fi: instituţii financiare bancare şi non-bancare, structuri de sprijinire a afacerilor. De aceea, FNGCIMM, în optica reorientării politicii sale instituţionale către IMM-uri, a creat un produs de garantare calibrat pe nevoile start-up-urilor şi adaptat la condiţiile de piaţa. Am reuşit împreună cu Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank şi Fondul Român de Contragarantare să construim una dintre cele mai atractive oferte de garantare de pe piaţă, un instrument financiar accesibil şi flexibil, cu impact direct în materializarea planurilor de afaceri pentru antreprenorii români, mai ales pentru cei aflaţi la început de drum", a declarat Alexandru Petrescu, director general FNGCIMM.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici