Conducerea Ambulanţei susţine că au apărut inadvertenţe în fişa celui de-al doilea echipaj/ Medicul de pe prima salvare, sancţionat cu 10% din salariu

Directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat pentru MEDIAFAX că i s-au cerut explicaţii medicului de pe ambulanţa care ar fi urmat să ajungă la locuinţa lui Gyuri Pascu după a doua solicitare la 112, susţinând că există inadvertenţe în fişa echipajului.

1006 afișări
Imaginea articolului Conducerea Ambulanţei susţine că au apărut inadvertenţe în fişa celui de-al doilea echipaj/ Medicul de pe prima salvare, sancţionat cu 10% din salariu

Conducerea Ambulanţei susţine că apărut inadvertenţe în fişa celui de-al doilea echipaj/ Medicul de pe prima ambulanţă, sancţionat cu 10% din salariu

"Au apărut inadvertenţe în fişa celui de-al doilea echipaj, care nici nu a intervenit la pacient deoarece ajunsese deja ambulanţa SMURD, şi datele care au fost coroborate cu interventia SMURD, orele date de ei pe tabletă. O să îl intrebăm, o să-i cerem o explicaţie medicului despre diferenţe", a declarat Alis Grasu pentru MEDIAFAX.

În ceea ce îl priveşte pe medicul care a ajuns în urma primului apel la locuinţa artistului, acesta a fost sancţionat cu reducerea salariului timp de două luni cu 10%.

Medicul care a intervenit prima data a primit sanctiune administrativa şi reducerea salariului doua luni cu zece la sută. 

Numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de trei ori în cazul artistului Ioan Gyuri Pascu, respectiv în 26 septembrie s-au înregistrat apeluri la orele 03:23, 04:42 şi 04:53, a comunicat vineri, la solicitarea MEDIAFAX, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

"Persoana care a efectuat primul apel a anunţat o urgenţă medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov. Apelanta a revenit precizând că, deşi la adresă a fost un echipaj de ambulanţă, nu ştie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către acelaşi Dispecerat. La ultimul apel s-a anunţat că starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competenţă a ISU - SMURD catre care a fost direcţionat. Datele referitoare la codurile de urgenţă sunt de competenţa agenţiilor de intervenţie", a detaliat, pentru MEDIAFAX, colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS.

Poliţiştii au ridicat, vineri dimineaţa, documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu, urmând să se ridice acte şi de la Ambulanţa Bucureşti Ilfov, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici