Scandalul bebeluşilor infectaţi | Rezultate de la Maternitatea Giuleşti: Stafilococ pe un scutec şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon/ Decizia DSP privind sistarea internărilor, pripită

Directorul medical al Maternităţii Giuleşti, Dinu Albu, a declarat că decizia DSP de a sista internările este una pripită şi prematură, având în vedere că nu există rezultate finale ale verificărilor, subliniind că cere cu celeritate analiza probelor, ca unitatea să-şi reia activitatea.

1211 afișări
Imaginea articolului Scandalul bebeluşilor infectaţi | Rezultate de la Maternitatea Giuleşti: Stafilococ pe un scutec şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon/ Decizia DSP privind sistarea internărilor, pripită

Albu (Maternitatea Giuleşti): Decizia DSP privind sistarea internărilor, prematură şi pripită

„Noi, conducerea maternităţii, considerăm prematură şi pripită decizia DSP privind sistarea internărilor, având în vedere că nu avem rezultatele finale. Din luna octombrie au fost luate măsurile necesare pentru asigurarea siguranţei actului medical şi prevenirea oricăror riscuri. De asemenea, toate măsurile dispuse de DSP, când au venit la noi, fuseseră luate din octombrie din maternitate cu mult înainte de control şi reprezintă o practică uzuală a acestei unităţi sanitare de elită din Bucureşti. (...) Avem cel mai mare număr de naşteri. Solicităm DSP să analizeze cu celeritate probele şi maternitatea să-şi poată relua activitatea în curând”, a declarat Dinu Albu, directorul medical al Maternităţii Giuleşti.

Precizările vin după ce Directia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând de vineri, anunţă Ministerul Sănătăţii.

"Conducerea DSPMB consideră necesare instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, începând cu dată 30.11.2018 se sistează toate internările în unitatea spitalicească", transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” alţi doi copii au ajuns, joi seara, fiind internaţi în Secţia de Pediatrie. Cei din urmă doi bebeluşi au mai fost internaţi în Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, de asemenea, avânt bacteria stafilococ auriu.

Rezultate de la Maternitatea Giuleşti: Stafilococ pe un scutec şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar şi s-au găsit şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătăţii.

„Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico - sanitare si exudate nazale din Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu". Astfel, au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicroflora), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operaţie, saloane, secţii ATI, blocuri operatorii, precum si 10 exudate nazale de la medici şi asistente medicale, 10 teste igienico - sanitare de pe mâini tot de la medici şi asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale”, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidenţiază prezenţa stafilococului auriu pe suprafaţa unui scutec al unui copil internat într un salon de normoponderali, precum şi prezenţa germenilor mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze.

„Probele pozitive vor fi trimise la Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" pentru serotipare si lizotipare”, mai arată sursa citată.

Numărul copiilor internaţi în Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" care provin de la Spitalul Clinic de OG "Panait Sârbu" a crescut la 17, însă unii au fost externaţi, astfel că în prezent mai sunt 12.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici