Constanţa: 12 delfini morţi, aduşi de apele mării la ţărm în ultimele 24 de ore - VIDEO

Cinci delfini morţi au fost descoperiţi, vineri, pe plajele litoralului românesc, aduşi la ţărm de valuri după ce şi-au găsit sfârşitul în plasele pescăreşti, sâmbătă dimineaţă fiind raportate alte şapte cazuri,.

300 afișări
Imaginea articolului Constanţa: 12 delfini morţi, aduşi de apele mării la ţărm în ultimele 24 de ore - VIDEO

Constanţa: 12 delfini morţi, aduşi de apele mării la ţărm în ultimele 24 de ore (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Potrivit Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţia Mediului Marin "Oceanic Club", patru delfini morţi au fost descoperiţi, vineri dimineaţă, eşuaţi pe plajele din Mamaia şi Eforie. De asemenea, în urma unui apel telefonic anonim a mai fost găsit un pui de marsuin mort în zona de plajă din dreptul Liceului Energetic din municipiul Constanţa.

"În toate cazurile a fost vorba de aceeaşi specie: Phocoena phocoena relicta. Trei femele şi doi masculi, morţi în perioade diferite de timp, într-un interval cuprins între două luni înainte şi o zi înainte de descoperirea acestora. În două cazuri, cauza morţii a fost înecul în urma prinderii în plase de pescuit. În cazul puiului, acesta a murit ca urmare a pierderii mamei, probabil din cauza epuizării şi a lipsei de hrană. Alte două exemplare se pare că au fost victime ale unor explozii, posibil în urma unor exerciţii militare", a declarat directorul coordonator al Oceanic Club, biologul Răzvan Popescu Mirceni.

El a mai precizat că, sâmbătă dimineaţă, dispeceratul Administraţiei Bazinale "Dobrogea Litoral" a anunţat prezenţa altor şapte cazuri de cetacee moarte, aduse pe ţărm de vântul care suflă din est, echipa "Oceanic Club" fiind pe teren pentru ridicarea acestora.

Tot în această săptămână, voluntarii de la organizaţia Mare Nostrum au mai identificat două cazuri, o femelă gestantă eşuată, moartă la Eforie, şi un pui de marsuin, la Venus.

De la începutul anului şi până în prezent peste 30 de delfini şi-au găsit sfârşitul în plasele de pescuit, fiind scoşi apoi pe plaje de apele mării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici