Constanţa: Incendiu la bordul unei nave militare din Şantierul Naval Capu Midia

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la bordul unei nave militare, aflată pentru reparaţii în Şantierul Naval Capu Midia, focul fiind lichidat după aproximativ o oră fără să se înregistreze avarii deosebite, o comisie urmând a stabili cauzele declanşării incendiului.

237 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Incendiu la bordul unei nave militare din Şantierul Naval Capu Midia

Constanţa: Incendiu la bordul unei nave militare din Şantierul Naval Capu Midia (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa, incendiul a izbucnit în jurul orei 10.00, la o navă militară care se afla pentru reparaţii în dana E a Şantierului Naval Capu Midia - Năvodari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La faţa locului, s-au deplasat de urgenţă 23 de pompieri cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de la Detaşamentul de pompieri Constanţa Oraş şi două de la Staţia de pompieri Midia - Năvodari.

La sosirea echipajelor ISU Dobrogea, focul ardea într-o încăpere aflată la pupa vasului "Viceamiral Constantin Bălescu”, existând pericolul propagării la celelalte compartimente.

Pompierii au localizat şi lichidat flăcările în aproximativ o oră de la intervenţie, limitând considerabil producerea de pagube materiale.

Reprezentanţii SMFN au anunţat că puitorul de mine "Viceamiral Constantin Bălescu" din Divizionul 146 Nave Minare-Deminare al Forţelor Navale se afla în reparaţii din 1 decembrie 2014.

Pompierii ISU urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul, iar o comisie a Statului Major al Forţelor Navale cercetează circumstanţele producerii incidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici