Constanţa: O femeie şi patru copii ai săi, irakieni, prinşi în timp ce se îndreptau către Germania

O femeie însoţită de patru copii, toţi cetăţeni irakieni, a fost descoperită de către poliţiştii de frontieră constănţeni la scurt timp după ce intraseră ilegal în ţară, ei încercând să ajungă în Germania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

122 afișări
Imaginea articolului Constanţa: O femeie şi patru copii ai săi, irakieni, prinşi în timp ce se îndreptau către Germania

Constanţa: O femeie şi patru copii ai săi, irakieni, prinşi în timp ce se îndreptau către Germania (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit Gărzii de Coastă, joi seară, în jurul orei 20.00, în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Ostrov au depistat, în apropierea localităţii de frontieră Carvăn, cinci persoane, o femeie şi patru copii, care se deplasau pe jos dinspre graniţa cu Bulgaria.

Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă şi nu vorbeau limba română, cei cinci au fost conduşi pentru cercetări la sediul Poliţiei de Frontieră din Ostrov.

Din verificări s-a stabilit că femeia, în vârstă de 35 de ani, şi cei patru copii, două fete şi doi băieţi cu vârste cuprinse între doi ani şi zece ani, sunt cetăţeni irakieni. Femeia le-a spus anchetatorilor că intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal pentru intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor migranţii să fie predaţi autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici