Constanţa: Percheziţii la persoane suspectate de furturi din situri arheologice

Poliţiştii constănţeni au făcut, vineri dimineaţă, şase percheziţii domiciliare şi la societăţi comerciale din Constanţa, fiind vizate persoane suspectate de furturi din situri arheologice, prejudiciul estimat până în prezent ridicându-se la aproximativ 15.000 de euro.

137 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Percheziţii la persoane suspectate de furturi din situri arheologice

Constanţa: Percheziţii la persoane suspectate de furturi din situri arheologice (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, peste 50 de poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale şi de la Investigarea Criminalităţii Economice au făcut şase percheziţii domiciliare şi la societăţi comerciale din judeţul Constanţa, la persoane suspectate că ar fi sustras bunuri din situri arheologice.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în cursul anului 2014, suspecţii ar fi sustras monede şi vase ceramice care fac parte din patrimoniul cultural, iar ulterior le-ar fi comercializat prin diverse firme. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 15.000 de euro.

Trei dintre suspecţi urmează să fie duşi pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici