Constantin Nicolescu a fost externat de la Spitalul Floreasca

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde a ajuns imediat după arestarea sa şi a fost operat pe cord, medicii spunând că acesta va avea nevoie de o perioadă de recuperare.

85 afișări
Imaginea articolului Constantin Nicolescu a fost externat de la Spitalul Floreasca

Constantin Nicolescu a fost externat de la Spitalul Floreasca (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Consilului Judeţean Argeş, Nicolescu, externat la sfârşitul săptămânii trecute, se află în prezent la locuinţa sa din Piteşti, iar angajaţii instituţiei aşteaptă ca acesta să revină la serviciu după recuperare şi tratament.

"Medicii ştiu cel mai bine situaţia medicală a dânsului. Acum este perioada de recuperare după o astfel de operaţie, iar doctorii cunosc cel mai bine cât va dura. Noi îl aşteptăm cu nerăbdare să revină, iar până atunci ne vom îndeplini sarcinile de serviciu", a declarat, miercuri, Florin Tecău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, cel care a preluat temporar atribuţiile preşedintelui instituţiei, Constantin Nicolescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală în 27 ianuarie, după ce i s-a făcut rău la Tribunalul Argeş la aflarea deciziei instanţei de arestare preventivă în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie.

Nicolescu a fost transportat atunci cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, după care a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord deschis.

Echipa medicală multidisciplinară care l-a tratat pe Nicolescu a stabilit că acesta a suferit, în 27 ianuarie, un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzând şi referiri la un sindrom coronariar acut şi la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii şi dislipidemiei.

Constantin Nicolescu a fost operat pe cord deschis în 30 ianuarie. Medicul Şerban Brădişteanu, cel care l-a operat pe Nicolescu, a spus că intervenţia a fost una de revascularizare miocardică completă pe cord deschis, în care s-au făcut grefe de artere şi de vene din spatele sternului şi de la picioare.

Preşedintele CJ Argeş va fi cercetat în libertate, în baza unei decizii din 3 februarie a Curţii de Apel Piteşti, care a admis recursul apărătorilor săi la măsura arestării preventive, dispunând punerea de îndată în libertate cu obligarea de a nu părăsi ţara.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit cărora acestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul de reabilitare unei firme a familiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici