Container din Belgia, cu 18 tone de piese auto uzate, descoperit în Portul Constanţa

  • Containerul a sosit din Belgia pentru o firmă de pe raza judeţului Ialomiţa care efectua activităţi de import în România.
  • Marfa din containerul controlat nu corespundea cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală.
  • Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni: folosirea de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor şi transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase.
108 afișări
Imaginea articolului Container din Belgia, cu 18 tone de piese auto uzate, descoperit în Portul Constanţa

Container din Belgia, cu 18 tone de piese auto uzate, descoperit în Portul Constanţa

Un container care conţine 18 tone de deşeuri, provenite din Belgia şi care avea ca destinaţie o firmă din Ialomiţa, a fost descoperit în Portul Constanţa.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă, în colaborare cu poliţiştii din Port, vameşi şi comisari ai Gărzii de Mediu şi de la protecţia Consumatorului au depistat un container ce conţinea aproximativ 18 tone de piese auto uzate, care urmau sa fie importate în România fără respectarea prevederilor legale.

Acesta a sosit din Belgia pentru o firmă de pe raza judeţului Ialomiţa care efectua activităţi de import în România.

Echipa de control a constatat că marfa din containerul controlat nu corespundea cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală: piese auto cu grad de uzură de 20%.

„În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deşeuri, piesele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Astfel, acestea nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României şi nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora”, se arată în comunicat.

Poliţiştii continuă în acest caz cercetările sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni: folosirea de acte nereale, încălcarea regimului deşeurilor şi transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici