Controale în şcoli şi grădiniţe: 26 de unităţi de învăţământ din Capitală nu au autorizaţii sanitare la începutul lunii septembrie

Un număr de 26 de unităţi de învăţământ nu aveau autorizaţii sanitare de funcţionare, la începutul lunii septembrie, înainte de finalizarea controalelor în cele 419 şcoli şi grădiniţe din Capitală, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvât al ISMB, Marian Banu.

242 afișări
Imaginea articolului Controale în şcoli şi grădiniţe: 26 de unităţi de învăţământ din Capitală nu au autorizaţii sanitare la începutul lunii septembrie

Controale în şcoli şi grădiniţe: 26 de unităţi de învăţământ din Capitală nu au autorizaţii sanitare la începutul lunii septembrie (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

"Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti continuă controalele în cele 419 unităţi de învăţământ din Capitală. În momentul de faţă, avem 26 de unităţi care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, dar nu au fost controlate toate unităţile de învăţământ", a explicat Banu, precizând că situaţia este mai bună decât în 2013.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), autorizarea sanitară "se face pe obiective", adică se poate întâmpla să nu primescă autorizaţie sanitară de funcţionare una sau mai multe săli de clasă, de sport, grupuri sanitare, cabinete medicale, cantine.

"Avem şcoli cu şapte-opt obiective, mă refer la clădiri, săli de educaţie fizică, cantine sau alte spaţii educaţionale. Avem situaţii în care, numai sala de sport nu a primit autorizaţia sanitară sau cabinetul medical, dar şcoala este în perfectă stare de funcţionare", a explicat Banu.

Purtătorul de cuvânt al ISMB a mai spus că aproape 70.000 de elevi şi preşcolari din Bucureşti, din cei peste 230.000, învaţă în şcolile reabilitare şi modernizare prin programul Băncii Europene de Investiţii (BEI).

În program au fost cuprinse 101 unităţi, dintre care în momentul de faţă au fost recepţionate 56. La alte 33 s-au făcut recepţiile parţiale, iar celelalte 12 unităţi sunt în curs de execuţie.

Întrebat care este situaţia contractării manualelor, Banu a spus că sunt asigurate în proporţie de peste 80 la sută.

"Dacă ne referim la clasele III-XII , manualele sunt asigurate aproape în totalitate", a mai spus Banu.

Referindu-se la acoperirea necesarului de cadre didactice pentru învăţământul primar şi preşcolar, Banu a spus că problema va fi rezolvată până la 15 septembrie.

"Suntem în continuare în plin proces de organizare a efectivelor de cadre didactice de la clasă. Sunt rezolvate cam 90% dintre probleme, dar mai avem 10 zile în care putem rezolva deficitul de personal", a spus Marian Banu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici