Control în CURS la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală, în urma unor suspiciuni privind materiale necorespunzătoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să trimită o echipă de control la Spitalul Elias din Capitală, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a verifica anumite informaţii potrivit cărora unele materiale nu sunt corespunzătoare.

366 afișări
Imaginea articolului Control în CURS la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală, în urma unor suspiciuni privind materiale necorespunzătoare

Ministrul Sănătăţii a trimis Direcţia de Sănătate Publică în control la Spitalul Elias din Capitală

Ministrul a trimis echipele de control după apariţia în spaţiul public a unor suspiciuni privind materialele de pe secţia de Ortopedie de la Spitalul Elias, care nu ar fi corespunzătoare.

"În funcţie de rezultatele controlului pot să vă spun ce măsuri luăm. Vrem să vedem dacă aceste materiale au ajuns pe secţii şi dacă au fost folosite de pacienţi. Nu ştiu dacă putem vorbi despre nesigur, putem vorbi despre materiale neconforme calitativ", a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.

Ministrul Sănătăţii a precizat că va avea raportul DSP referitor la Spitalul Elias joi seară.

În ceea ce priveşte curăţenia din spitale, Sorina Pintea a anunţat că a fost într-un control şi la Spitalul din Tulcea, unde nu a găsit probleme.

Referitor la informaţiile de pe reţelele de socializare, potrivit cărora la Institutul Clinic Fundeni s-a făcut curăţenie pe baza zvonurilor că ministrul Sănătăţii ar urma să vină în control, Sorina Pintea a spus că nu avea de gând să se ducă în control acolo, dar că în unităţile sanitare ar trebui să fie mereu curăţenie.

"Bineînţeles că iau şi măsuri administrative acolo unde lucrurile nu sunt în regulă.În sensul că iau şi eu măsurile care se impun pentru că am toate atributele pentru a lua măsurile administrative, coercitive, conform legii. Îmi asum ceea ce spun. Nu neapărat numit politic (directorul spitalului – n.r.). nu discutăm aici despre politică indiferent de ce director discutăm. A luat un concurs, nu şi-a făcut treaba. Eu aşa văd lucrurile. Sistemul începe să se mişte. Aşa cum spunea sistemul suntem noi şi dacă trebuie să merg în fiecare spital din ţara asta. Poate unii că o să mă aştepte. Bine. Nu se ştie când voi merge", a mai spus Sorina Pintea, la Digi 24.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici