Copiii de la o grădiniţă din Capitală, învăţaţi la Serviciul de Ambulanţă să sune la 112 - GALERIE FOTO

O grupă de 15 copii cu vârste între 4 şi 6 ani de la o grădiniţă din Capitală au fost miercuri, pentru două ore, la Serviciul de Ambulanţă, unde au fost învăţaţi să sune la 112 atunci când viaţa cuiva din casă este în pericol sau când unui coleg i se face rău.

325 afișări
Imaginea articolului Copiii de la o grădiniţă din Capitală, învăţaţi la Serviciul de Ambulanţă să sune la 112 - GALERIE FOTO

Copiii de la o grădiniţă din Capitală, învăţaţi la Serviciul de Ambulanţă să sune la 112

Mai întâi copiii au fost întrebaţi dacă ştiu unde locuiesc. "Spre surpriza mea, toţi ştiau perfect adresa", a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI), doctorul Alis Grasu.

Ea le-a explicat copiilor în ce condiţii pot apela numărul unic de urgenţă 112.

"Dacă sunteţi în casă cu bunica sau bunicul, poate chiar numai cu mama, iar unuia dintre ei i se face rău, nu se mai poate mişca şi nu mai vorbeşte cu voi, atunci sunaţi la 112. De asemenea, dacă vedeţi că o casă a luat foc, sunaţi la 112, dacă unui coleg de-al vostru i se face rău şi nu se mai mişcă, sunaţi la 112, dar niciodată să nu sunaţi la acest număr de telefon dacă vă este foame, dacă v-aţi supărat pe cineva din casă sau dacă vreţi să mergeţi la toaletă", le-a spus copiilor managerul SABI.

Doctorul Alis Grasu le-a vorbit copiilor despre semnalele acustice şi luminoase ale ambulanţelor. "Cu certitudine că aţi auzit sirena unei ambulanţe. Este un strigăt de ajutor al maşinii care trebuie să ajungă la un bolnav către celelalte autovehicule din trafic, adică salvarea strigă la maşini să o lase să treacă pentru că trebuie să ajungă la un caz. De cele mai multe ori, oamenii mari sunt deranjaţi de acest zgomot, dar voi trebuie să le explicaţi părinţilor că doctorii din maşina aceea trebuie să ajungă urgent să salveze poate chiar viaţa unui copil", a mai spus Alis Grasu.

GALERIE FOTO

Ea i-a întrebat pe copii dacă ştiu câţi oameni se află în ambulanţă. Cei mai mulţi au spus că într-o ambulanţă lucrează un doctor, un asistent şi un pompier.

"A fost greu pentru început să le explic că în ambulanţa noastră există ambulanţieri şi nu pompieri", a mai spus Alis Grasu.

Copiii au fost învăţaţi apoi cele mai simple manevre de resuscitare, pe care le-au aplicat pe manechine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici