Copil rănit pe o pârtie din Semenic. El are un traumatism maxilo-facial

Un copil a fost accidentat, marţi după-amiază, pe o pârtie de schi din Semenic, după ce a fost lovit în faţă de un dispozitiv al teleschiului, victima fiind preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Copilul accidentat a suferit un traumatism maxilo-facial, afirmă şeful Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban, potrivit căruia medicii din Reşiţa au decis că nu se impune transferul băiatului la Timişoara.

528 afișări
Imaginea articolului Copil rănit pe o pârtie din Semenic. El are un traumatism maxilo-facial

Copil rănit pe o pârtie din Semenic. El are un traumatism maxilo-facial (Imagine: Zoltan Racz/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre un băiat în vârstă de zece ani care în timp ce se afla pe pârtia de schi de pe Muntele Semenic a fost lovit de o componentă a instalaţiei de schi-lift.

"Un băiat de zece ani a fost lovit de o componentă a instalaţiei de schi-lift, acesta nefiind atent. Minorul a fost însoţit pe pârtie de părinţi, iar în urma accidentului acesta a suferit un traumatism maxilo-facial. La faţa locului au intervenit salvamontiştii, care i-au acordat copilului primul ajutor", a declarat Cărbunaru.

Potrivit sursei citate, copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

"Copilul se află acum la Spitalul Judeţean din Reşiţa şi are un traumatism maxilo-facial. În termeni populari, asta înseamnă că are câţiva dinţi din faţă sparţi şi o vânătaie în zona gurii. Iniţial, am crezut că va fi nevoie de intervenţia elicopterului pentru a-l transporta pe copil la Spitalul Judeţean din Timişoara, însă după ce a fost consultat de medicii din Reşiţa s-a decis că nu este cazul să fie transportat la un alt spital. Cel mai probabil, pe viitor, va avea nevoie de o intervenţie la Clinica de Maxilo-Faciale din Timişoara, însă nu este o urgenţă", a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont din Caraş-Severin.

Accidentul a avut loc marţi după-amiază pe pârtia Goznuţa din Munţii Semenic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici