Copos: Deşi decizia ICCJ îmi oferă libertatea de mişcare, nu voi pleca din România nicio secundă

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, afirmă pe blogul personal că, deşi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea DNA privind interdicţia de a părăsi ţara de către inculpaţii din dosarul transferurilor, nu intenţionează să plece din România nicio secundă.

152 afișări
Imaginea articolului Copos: Deşi decizia ICCJ îmi oferă libertatea de mişcare, nu voi pleca din România nicio secundă

George Copos (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Nu am nici un motiv pentru a pleca din ţară, locul şi lucrul meu sunt aici. Ca atare, decizia corectă a Instanţei, care îmi garantează libertatea de mişcare, nu mă va determina să plec din România nici o secundă, deşi am această posibilitate. Sunt aici, la treabă şi la dispoziţia Instanţei. Nu am nimic de ascuns şi nici o teamă, pentru că ştiu că tot ceea ce am făcut a fost corect, inclusiv declanşarea procedurii de insolvenţă a FC Rapid, aşa după cum m-a obligat legea", scrie oficialul grupării giuleştene pe blogul personal.

Copos consideră că decizia de marţi a instanţei este corectă având în vedere că nu existau motive care să îl determine să părăsescă ţara. El susţine că este o persoană care "călătoreşte relativ puţin în afara graniţelor" şi precizează că toate activele şi investiţiile sale sunt în România.

ICCJ a respins, marţi seara, cererea DNA privind aplicarea interdicţiei de a nu părăsi ţara pentru cei opt oameni de fotbal, Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Nețoiu, implicaţi în dosarul transferurilor de jucători.

Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

DNA a cerut interdicţie de a părăsi ţara în cazul celor opt oameni din fotbalul românesc motivând, printre altele, că aceştia au început să înstrăineze bunurile pe care le deţin sau să facă cereri de intrare în insolvenţă a cluburilor de fotbal.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 i-a condamnat pe toţi cei opt oameni de fotbal la pedepse cu închisoarea, cu suspendare sau cu executare. Toţi cei opt oameni de fotbal au contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti la instanţa supremă, care va da o sentinţă definitivă în acest dosar.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiţi justiţiei în 2 octombrie 2008, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.

Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici