Coronavirus în lume LIVE UPDATE 29 iulie. Numărul morţilor se apropie de 150.000 în SUA/ Mexic a depăşit 400.000 de cazuri

  • Noi restricţii sunt puse în aplicare pe măsură ce focarele de coronavirus se extind în Europa şi Asia.
  • China a înregistrat marţi, pentru prima dată, peste 100 de cazuri noi din aprilie.
  • Japonia a raportat marţi 981 de cazuri, cel mai mare număr zilnic de la începutul pandemiei.
  • Aproape 150.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Statele Unite, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Peste 4,3 milioane de cazuri au fost raportate în total în SUA.
  • Numărul total de infecţii din India a crescut la peste 1,5 milioane. În doar 12 zile au apărut jumătate de milion de cazuri noi.
2245 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 29 iulie. Numărul morţilor se apropie de 150.000 în SUA/ Mexic a depăşit 400.000 de cazuri

Numărul de cazuri de coronavirus din India depăşeşte 1,5 milioane

Numărul total de cazuri de coronavirus din India a crescut miercuri la peste 1,5 milioane.

India a atins un milion de cazuri pe 17 iulie, la şase luni de la descoperirea primei infecţii, pe 30 ianuarie. De atunci, a fost nevoie de doar 12 zile pentru a înregistra încă jumătate de milion de cazuri.

Astfel, 1.531.669 de cazuri sunt în total în India, al treilea cel mai mare număr din lume, după SUA şi Brazilia. Totodată, 34.193 de oameni au murit.

SUA raportează peste 61.000 de cazuri noi de Covid-19. Numărul morţilor se apropie de 150.000

Cel puţin 61.660 de noi infecţii şi 1.244 de decese cauzate de virus au fost confirmate marţi în Statele Unite, conform datelor Universităţii Johns Hopkins.

Numărul total din SUA se ridică acum la 4.351.997, cu 149.256 de morţi.

Japonia înregistrează cel mai mare număr zilnic de cazuri de coronavirus

Japonia a raportat marţi 981 de cazuri Covid-19 – cea mai mare cifră de la începutul pandemiei.

Anterior, recordul a fost de 966 de cazuri într-o zi, înregistrate pe 23 iulie.

Numărul total de infecţii raportate în Japonia se ridică acum la 32.613, cu 1.014 decese.

China raportează peste 100 de cazuri noi de coronavirus pentru prima dată din aprilie

China a înregistrat marţi 101 noi cazuri de coronavirus, cea mai mare creştere într-o singură zi de la începutul lunii aprilie.

Din noile cazuri, 98 au fost transmise local, dintre care 89 în regiunea Xinjiang, unde a apărut un nou focar în această lună. O infecţie a fost găsită la Beijing, iar restul cazurilor au fost descoperite în Liaoning.

Marţi, China a mai avut alte 27 de infecţii asimptomatice, care nu sunt incluse în evidenţa cazurilor confirmate.

Este pentru prima dată când China a raportat peste 100 de noi infecţii într-o singură zi, de la 12 aprilie încoace, când ţara a raportat 108 cazuri noi.

Mexic a depăşit 400.000 de cazuri de coronavirus

Mexic a depăşit 400.000 de cazuri de coronavirus marţi după ce a înregistrat 7.208 de cazuri noi. De asemenea, a raportat 854 de noi decese.

Ţara are acum un total de 402.697 de cazuri confirmate şi 44.876 de decese.

Trump apără un video viral cu afirmaţii false despre coronavirus

Preşedintele american Donald Trump şi-a apărat tweet-urile venite în sprijinul hidroxiclorochinei, spunând că medicamentul încă „dă rezultate“ şi a numit un medic care răspândea teorii ale conspiraţiei despre Covid-19 într-un video, acum şters din online, „foarte impresionant“.

Când a vorbit despre videoul pe care l-a distribuit pe Twitter luni seara, în care a fost prezentat un grup de medici care au convingeri false legate de coronavirus, Trump a spus că „medicii aceia sunt foarte respectabili“. „A fost o femeie care a fost spectaculoasă în declaraţiile sale despre asta şi a avut un succes extraordinar“, a spus el.

 
Oamenii de ştiinţă continuă să cerceteze noul coronavirus pentru a putea veni cu soluţionări optime pentru diminuarea pandemiei.
 

 

 

  • Şeful de stat din Belarus a afirmat că te poţi proteja de COVID-19 cu 50 de mililitri de vodkă şi cu saună. Acesta declarase că nicio persoană din Belarus nu va muri din cauza virusului, iar azi totalul a ajuns la 538 de decese. Ce spune despre infecţia sa cu noul coronavirus

 

Turismul şi cererea de petrol, printre „pierzătorii” pandemiei de COVID-19

 

 

  •  Pandemia a a dus la scăderea consumului zilnic de petrol cu până la o treime în prima parte a anului . Creşterea vânzărilor de vehicule electrice şi trecerea la surse regenerabile de energie au generat deja prognoze de scădere pentru cererea de petrol pe termen lung. Cum arată viitorul petrolului 

COVID-19: ultimele teorii internaţionale

  • Boris Johnson avertizează că în Europa se văd semnele unui al doilea val de coronavirus. Anunţul premierului vine după ce Marea Britanie a decis să bage în carantină persoane care sosesc din mai multe ţări, printre care şi Spania. Ce spune Spania despre decizia aceasta

 

 

Lufthansa reia zborurile spre Munchen, de la Aeroportul Sibiu, din 7 septembrie. Care sunt condiţiile pentru pasageri

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici