Costel Căşuneanu vrea înapoi banii împrumutaţi lui Voicu

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a declarat, joi, la ieşirea din sediul DNA, că nu ar fi vorba de 260.000 de euro oferiţi senatorului Cătălin Voicu, ci doar de 200.000 de euro, bani ce au reprezentat un împrumut şi pe care îi vrea înapoi.

109 afișări
Imaginea articolului Costel Căşuneanu vrea înapoi banii împrumutaţi lui Voicu

Omul de afaceri Costel Căşuneanu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Căşuneanu a rugat presa să nu mai "denatureze" informaţiile provenite pe surse, explicând că nu este vorba de o sumă de 260.000 de euro oferită senatorului Cătălin Voicu, ci doar de 200.000 de euro pe care i-a dat acestuia cu titlu de împrumut. Omul de afaceri a precizat că "în mod evident" îşi doreşte banii înapoi.

Întrebat care era termenul scadent al acestui împrumut, Căşuneanu a spus că senatorul Voicu ar fi trebuit să-i returneze banii în luna decembrie 2009, dar că acest lucru nu s-a mai întâmplat pe motiv că senatorul "a fost săltat de pe stradă".

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a mai precizat că nu îi este teamă de ceea ce se va întâmpla, pentru că el nu a făcut nimic.

Căşuneanu a fost cooperant

Întrebat dacă a colaborat în vreun fel cu anchetatorii anticorupţie de la demararea acestui caz încoace, Căşuneanu a răspuns: "Da, sigur". El a explicat că acesta este şi motivul pentru care s-a prezentat prompt la citaţia de joi emisă de procurorii anticorupţie pe numele său.

Totodată, întrebat dacă a purtat vreodată, la solicitarea anchetatorilor, tehnică de înregistrare, Căşuneanu a spus: "Doamne fereşte!", precizând că nu a purtat vreodată un astfel de echipament.

Căşuneanu a stat mai puţin de o oră în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a fost însoţit de cei doi apărători ai săi.

Costel Căşuneanu declara, la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu a luat niciodată legătura prin telefon cu preşedintele Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), judecătorul Florin Costiniu.

Căşuneanu consideră că scurgerea de informaţii din dosar nu a fost corectă

Întrebat cum comentează scurgerile unor informaţii confidenţiale din dosarul de anchetă în presă, Căşuneanu a precizat că "nu a fost corect". Totodată, întrebat dacă imaginea sa a fost afectată după apariţia în presă a mai multor transcrieri a unor interceptări telefonice din acest dosar, Căşuneanu a răspuns: "Cu siguranţă".

Omul de afaceri Costel Căşuneanu nu s-a arătat deloc impresionat de situaţia celui cu care ţinea legătura, respectiv a senatorului Cătălin Voicu. Întrebat cum comentează decizia procurorilor de a cere arestarea senatorului, acesta a răspuns că nu este interesat de acest subiect şi că nu comentează. "Nu comentez. Este problema dumnealui, nu a mea", a mai spus Căşuneanu, la intrarea în sediul DNA.

Joi a fost audiat la DNA şi generalul SIE în rezervă Adrian Isac, în calitate de martor în dosarul în care este cercetat senatorul Cătălin Voicu. Potrivit unor surse judiciare, Adrian Isac a fost citat de procurorii DNA pentru a oferi lămuri cu privire la prezenţa sa la una dintre întâlnirile lui Voicu cu omul de afaceri Marius Locic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici