Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu, REŢINUŢI de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, după ce au fost audiaţi în dosarul vizând Apa Nova

Costin Berevoianu, fostul şef al Regiei de apă-canal a Capitalei, Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost reţinuţi, joi seară, de procurorii DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă, după ce au fost audiaţi în dosarul în care este vizată compania Apa Nova, afirmă surse judiciare.

6573 afișări
Imaginea articolului Costin Berevoianu, Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu, REŢINUŢI de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, după ce au fost audiaţi în dosarul vizând Apa Nova

Costin Berevoianu şi Vlad Moisescu, REŢINUŢI de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă, după ce au fost audiaţi în dosarul în care este vizată Apa Nova

UPDATE - Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, reţinut în dosarul vizând compania Apa Nova

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu a fost reţinut, joi seară, pentru trafic şi cumpărare de influenţă, după ce a fost adus la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat în calitate de suspect în dosarul de corupţie în care este implicată compania Apa Nova, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fost consilier al companiei Apa Nova, a finanţat un timp postul de televiziune money.ro şi ziarul stireazilei.ro.

Totodată, el se numără printre acţionarii firmei de webdesign Createlier, care a preluat în anul 2013 Euromedia, una dintre cele mai
mari companii de panotaj la nivel naţional, platformă utilizată de politicieni în campania electorală.

Astfel, firma Environment & Sport Development, deţinută în proporţii egale de Ovidiu şi Valerie Denise Semenescu, controlează 25% din Cretelier.

Semenescu este şi preşedintele Asociaţiei Cercul Românesc, din care mai fac parte Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, de asemenea cercetat în cazul Apa Nova, şi omul de afaceri Horia Simu, care se află în arest preventiv, fiind acuzat că a obţinut o despăgubire pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane euro.

UPDATE - Costin Berevoianu şi Vlad Moisescu, reţinuţi de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă

Potrivit unor surse judiciare,Vlad Moisescu şi Cosmin Berevoianu ar fi promis unor oameni că pot interveni la o persoană cu putere de decizie atât la Primăria Capitalei, cât şi la Primăria Sectorului 1.

Costin Berevoianu, fostul şef al Regiei de apă-canal a Capitalei, şi Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, dar şi fost consilier al lui Sorin Oprescu, au fost reţinuţi pentru trafic de influenţă după ce au fost audiaţi de procurorii DNA Ploieşti timp de mai multe ore, în dosarul de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, în care este vizată compania Apa Nova.

Procurorii DNA Ploieşti au ridicat, joi, documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii, printre cei vizaţi în acest caz fiind şi fostul şef al Regiei de Apă-Canal a Capitalei Costin Berevoianu, declarau surse judiciare.

Anchetatorii fac cercetări în acest caz cu privire la infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, dosarul vizând fapte comise în perioada 2008-2015 de către persoane din administraţia publică locală, respectiv de la Primăria Capitalei şi de la Primăria sectorului 1, dar şi de către reprezentanţi ai Apa Nova, în urma cărora a fost crescut, în mod nejustificat, preţul serviciului de furnizare a serviciilor de apă şi canalizare în Bucureşti.

De asemenea, procurorii DNA Ploieşti fac, joi, percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici