Costoiu, reacţie la petiţia de 100 de metri depusă de studenţi la Guvern: Îndrăznesc să spun că bugetul Educaţiei va fi peste 3% din PIB

Ministrul delegat pentru Cercetare şi Învăţământ Superior a declarat, vineri, că îndrăzneşte să spună că bugetul Educaţiei va fi mai mare decât în 2012, adică peste 3% din PIB.

397 afișări
Imaginea articolului Costoiu, reacţie la petiţia de 100 de metri depusă de studenţi la Guvern: Îndrăznesc să spun că bugetul Educaţiei va fi peste 3% din PIB

Mihnea Costoiu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Îndrăznesc să spun că bugetul Educaţiei va fi mai mare în 2013 decât în 2012. Sunt convins că va fi peste 3% din PIB. Este primul an în care există o perspectivă reală ca bugetul executat, finalizat să fie mai mare decât cel prognozat", a spus ministrul Mihnea Costoiu, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR).

Ministrul a discutat cu reprezentanţii UNSR despre statutul studentului, alocaţiile bugetare pentru burse, cantine şi cămine, dar şi despre bugetul pentru 2013.

Costiu a precizat că există în buget surse speciale destinate fondurilor europene, arătând că dacă ministerul şi universităţile reuşesc să se coordoneze, va fi un plus de venit.

"Există în buget surse speciale destinate fondurilor europene sau susţinute din fondurile europene şi dacă universităţile şi ministerul reuşesc să se coordoneze, atunci vom avea mai multe fonduri. Îndrăznesc să cred că bugetul Educaţiei va creşte, şi nu va scădea. Sperăm să nu avem probleme în asigurarea burselor şi a subvenţiilor pentru cămine şi cantine, şi ca acestea să fie cel puţin la nivelul anului 2012", a mai spus Costoiu, precizând că responsabilitatea distribuirii fondurilor de burse revine senatelor universitare, după organizarea cu reprezentanţii studenţilor.

Studenţii au cerut la întâlnirea cu ministrul Costoiu susţinere din partea autorităţilor pentru asigurarea locurilor de muncă după terminarea facultăţii.

Costiu a spus că există o intenţie a Ministerului Educaţiei de a colabora cu Ministerul Muncii şi Ministerul Economiei, pentru a aduce cât mai aproape de universităţi marile companii.

"Intenţionăm să semnăm un acord între Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii şi Ministerul Economiei, pentru a aduce mai aproape de universităţi marile companii, pentru că ştim că există o problemă a locurilor de muncă, dar şi pentru perioada de practică", a precizat Costoiu.

Studenţii i-au cerut ministrului ca următoarele întâlniri să aibă loc în campusuri.

În acest context, Costoiu a precizat că este bucuros de această invitaţie, mai ales că, pe durata cât a fost rector, a avut numeroase întâlniri cu studenţii, iar în 24 ianuarie, când va fi la Iaşi de Ziua Unirii, doreşte să se întâlnească acolo cu studenţii din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici